13 януари, 2007

Не пикай в телекса!


Понякога един надпис може да те доведе до истерични гърчове дори и да е изписан правилно.

Такъв е например надписът /сниман от Стефан Коларов/, който уведомява пътниците на бургаската ЖП гара, че:

ВЛИЗАНЕТО
в телекса без ангажимент
Е ЗАБРАНЕНО!!!
Тук не е тоалетна!
Заповед

Няма човешко същество, което да не остане бездиханно пред многопластовото послание, димящо от тази бележка. Надали досега някой е знаел, че в телексите може да се влиза, със или без ангажимент.
Очевидно телексът на бургаската гара обаче е натоварена дестинация, и хората, които го управляват, са се видели в нужда да забранят масовите посещения в него, особено ако те /посещенията/ са предизвикани от мимолетен каприз.
И са прави, като се замислиш, защото кой знае каква досада е да гледаш как по цял ден някакви навлеци влизат и излизат от персоналния ти телекс, при това – без да са подтикнати от някакъв специфичен ангажимент.
Плавното преминаване към тоалетната в надписа ни навежда към мисълта, че някой хитрец, освен че е влязъл в телекса без ангажимент, може би се е и изпикал вътре /или нещо по-лошо/, което вече е преляло чашата /по-правилно е да се каже – преляло е телекса/ и мениджърите на устройството са хлопнали кепенците.
Очевидно за телексомениджърите тоалетните се ползват от хора, които влизат вътре без никакъв ангажимент, което не е самата истина, ако погледнеш реално върху живота. Накрая на надписа се мъдри и императивната думичка „заповед“, за да не си мислите, че това е някаква шега и да тръгнете да нахлувате без ангажимент в телекса. Вече сте предупредени – на бургаската гара там се влиза само с изключително важни геостратегически цели. Точка по въпроса.
Другата снимка, която ни въведе в сладка нирвана, ни е изпратена от Борислав Русев и представлява бележка, гласяща:

„Новогодишна пуйка със свирка: 5.30 лв/кг“.

Разборът на текста разкри следното:
Стоката е нещо като детския „Зрънчо“, в който обикновено има я количка, я ластик за коса, я еротична запалка, от която изскача мъжки полов член /някои дечица и такъв късмет имат, видяхме в един репортаж по телевизията/.
Така всеки, който си купи новогодишна пуйка, може да изрови от недрата й не какво да е, а свирка, и да си свири на нея докле е жив. На печелившите - честито!
Втората вероятност е новогодишната пуйка да е просто това – новогодишна пуйка. Но в допълнение към нея, в момента на плащането клиентът печели свирка. Имаме предвид - знаете какво - свирка. Ако още не се сещате, тогава за вас е първият вариант.
Третият и най-малко вероятен вариант е новогодишната пуйка да се продава жива, със свирка в човката си. Така, срещу пет лева и и петдесет стотинки, си набавяте домашно животно с функциите на придворен шут, което може да използвате за най-разнообразни цели и най-вече да го пускате да посреща неканени гости, като тези, дето идват да отчитат парното и водата например.
За съжаление, никога няма да разберем от кой вид са били тези новогодишни пуйки, затова само ни остава да гадаем. И ако са били от втория тип - да завиждаме на тези клиенти, които са си ги купили. А след няколко месеца може да ни очаква гергьовденско агне с контрабас - знае ли човек...
Пък вие не спирайте да ни изпращате подобни снимки, за да можем всички дружно да им се радваме и дивим :)

Няма коментари: