13 август, 2012

Една бутилка вино "Хитлер", ако обичате

В днешно време човек очаква да намери всякакви странни неща в супермаркетите.
Синди Хрисч от Филаделфия обаче се е натъкнала на доста необичайна и леко стряскаща находка по време на почивката си в Италия.
В Гарда, в северната част на страната, тя и съпругът й Майкъл намерили бутилки вино с образа на Хитлер. Една от партидите носела името “Моята борба“, като книгата на фюрера. На друга е изписан популярният слоган на нацистите 'Ein volk, ein Reich, ein Fuhrer' - “Един народ, една нация, един лидер“.



На другите етикети е изобразен Хитлер, в различни пози, включително и правейки популярния нацистки поздрав.
Горчива ирония на съдбата в случая е, че Хрисч има еврейски корени, а нейни роднини са загинали в нацистките лагери.
Съпругът й Майкъл се обърнал за обяснение за странните бутилки към продавача в магазина. Момчето невъзмутимо отговорило: “Това е просто част от историята. Като Мусолини или Че Гевара“.

11 август, 2012

Най-странните секс закони по света

Чували сме какви ли не странни закони от цял свят, но тези, които ще ви представим са си направо абсурдни. На никой не му става ясно защо изобщо са били приети и въведени в действие, но повечето от тях са си реални и към днешна дата.
Това, което можем да кажем е, че трябва да се радваме, че не живеем на някое от въпросните места.



1. Има мъже в Гуам (островна държава в Тихия океан), чиято работа е да обикалят страната и да дефлорират девствени момичета, които пък им плащат за услугата. Причината за тази важна служба е, че законите в Гуам забраняват на девствените момичета да се омъжват.

2. Повечето страни от Близкия Изток споделят следния ислямски закон: След като си правил секс с агне, е смъртен грях да ядеш месото му.

3. В Ливан е напълно законно мъжете да правят секс с животни, но животните трябва да бъдат от женски пол. Ако ливанец се забавлява с мъжко животно и го хванат, той може да бъде осъден на смърт.

4. В САЩ е незаконно да използваш за секс животни от застрашен вид, с изключение на насекоми! Да живеят инсектофилите! Явно имат лоби в Парламента.

5. В Бахрейн, мъжете-гинеколози могат да преглеждат гениталните органи на пациентките си, но нямат право да ги поглеждат. Могат да използват само огледално отражение.

6. В Хонг Конг измамената от съпруга си жена има право да убие блудника, но може да го направи само с голи ръце. От друга страна може да убие любовницата му, както си пожелае.

7. В Санта Круз, Боливия е забранено мъж да прави секс с жена и дъщеря ѝ едновременно.

8. В щата Вашингтон (САЩ) е забранено на мъж да прави секс с девственица. Изключение прави първата им брачна нощ.

9. В град Кали, Колумбия жените могат да правят секс само и единствено със законните си половинки. Първата брачна нощ се разиграва пред очите на майката на булката, която е нещо като свидетел на отнемането на девствеността.

10. В градчето Тремонтън, щата Юта (САЩ) сексът в линейка е абсолютно забранен.

Британецът прекарва година от живота си в кръчмата

Над една година от живота си прекарва с халба в ръка средностатистическият британски пияч на бира прекарва в кръчмата.
Всяка седмица на Албиона любителите на пивото посещават кръчмите средно по два пъти, за да си поръчват. Това доказа проучване, пише британският таблоид „Сън".



За една година калкулацията е над осем дни, изкарани в бара.
По време на средностатистическия живот на един британски пияч, възлизащ на 60,5 години, след като се приспаднат първите 18 години, в които е забранена консумацията на алкохол, се получават 11 220 часа, прекарани в пъба.
А това прави цели 467,5 дни!

За този период редовните клиенти на бирариите ще изхарчат средно около 125 хиляди британски лири. Проучването било извършено от веригата пъбове "Тейлър Уокър" и обхванало 2000 пълнолетни британци.
44 на сто от анкетираните си признали, че предпочитат да пият с партньора си, а 30 на сто - с приятели.
Само 10 процента от запитаните доверили, че се черпят с колеги.

Париж казва "не" на банските в парковете

В разгара на лятото и при големите жеги властите в Париж забраниха банските костюми в парковете и градините на града, съобщава ИТАР-ТАСС.
Служителите на реда ще следят да няма плажуващи дами на брега на Сена, които хващат загар без горнището на банските си.



В парковете на столицата и в частност в Ботаническата и Люксембургската градина се забранява носенето на бански костюми и появата по оскъдно облекло. Нарушителите ги очакват глоби от 38 до 3 750 евро или лишаване от свобода до два месеца.
Според новите правила, публикувани на сайта на парижката полиция, най-сурово ще бъдат наказвани нудистите, дръзнали да се появят голи на обществени места. Те могат да получат присъди до една година затвор.

Кмета на Париж Бертран Деланое е на мнение, че "парижани и гостите на столицата трябва взаимно да се уважават и да се съобразяват с определени морални норми, които трябва да съблюдават всички цивилизовани хора".

Новите правила забраняват и къпането във фонтаните и провеждане на пикници на неопределените за това места, пише БТА.