29 декември, 2012

Гласовита кокошка спаси живота на семейство


Кокошка спаси семейство от пожар, като събуди съпрузите в дома им в Уисконсин, съобщава Digital Spy.
Огънят се е запалил в гаража на сградата, но детекторите за дим не са подали сигнал за случващото се, тъй като са блокирали.

В 6.15 ч. местно време на 27 декември, двойката е била събудена от домашната си кокошка, преди огънят да достигне спалнята им.
По-късно пожарникарите са успели да спасят смелото пиле, което с кудкудякането си е спасило животите на своите стопани. Птицата се е намирала в клетка в мазето, два етажа под спалнята на двойката, но е вдигало достатъчно шум, за да ги събуди.
По думите на собствениците му, пилето е доста гласовито, особено в случаите, в които се вълнува.
"Чували сме за кучета и котки, които са правили подобни неща, но за кокошка, която буди стопаните си, чуваме за пръв път. Това е невероятно”, обясни шефът на пожарния екип.

27 декември, 2012

Над килограм злато за квадратен метър в Москва


Ню Йорк е най-скъпият град в САЩ. Но Москва не отстъпва и сантиметър в битката за този приз, като стойностните измерители в руската столица са много по-разбираеми и натурални. Мерната единица в случай е златото. Един квадратен метър от елитен апартамент в Москва може да стигне равностойността на 1 кг злато. А може и много, много повече.

Данните на руски кантори за недвижимо имущество показват, че цената на имотите в най-скъпите квартали на Москва достигат невероятни стойности. Един килограм от скъпоценния метал струва над 58 хиляди долара /1656 долара за 1 тройунция/, докато цената на квадратния метър в Топ 5 на най-луксозните апартаменти вече надхвърли тази граница.
Топ 10 на имотите с най-скъпа квадратура се оглавява от пентхаус в дом №1, намиращ се на "Молочный переулок" - недалеч от Остоженки. Там 1 кв.м. се продава за 120 хиляди долара. Целият пентхаус е с площ 270 кв.м. А това значи над 32 млн. долара за апартамент, който е доста скромен по размери.

Най-възрастният човек на планетата е на 115 години


Джироемон Кимура ще бъде провъзгласен за най-стария човек на планетата, съобщи bTV. Японецът е живял още по времето, когато британската кралица Виктория е била на престола. Кимура е третият човек на Земята, който успява да доживее до 115-годишна възраст.

Предишният носител на титлата „най-стар човек на планетата” бе Крисчън Мортенсен, датско-американски гражданин, живял 115 години и 252 дни. Той умира през 1998 година.
Роденият на 19 април 1897 г. Кимура има 14 внука, 25 правнука и 13 пра-пра внука. В момента той живее с семейството на сина си в Киотанго, близо до Киото.
Кметът на Киотанго потвърди статуса на Джироемон Кимура като най-възрастен жител на Земяна миналата седмица, наричайки го „гордостта на града”.
Миналия октомври, главният редактор на „Рекордите на Гинес” Крег Глендей посетил лично японеца, за да му връчи копие от Рекордите на Гинес за 2013.

20 декември, 2012

С бронирания джип... пристига Дядо Мраз!


Незабравим коледен празник изненада децата от детската градина в казанлъшкото военно поделение. Те получиха своите подаръци от Дядо Коледа, който пристигна с брониран джип, Снежанка и 10 военни джуджета.

Коледният празник за децата от детската градина към казанлъшкото военно поделение, бе едно от най-очакваните декемврийски събития за малчуганите. Близо 70-те деца бяха подготвили, заедно със своите учители специална програма, с която да зарадват своите родители и най-вече да впечатлят Дядо Коледа, от когото малките послушници очакваха и мечтаните подаръци.
След своите музикални изпълнения децата разбраха, че Дядо Коледа пристига при тях по необичаен начин. Пристигнал със своите Елени, той се придвижи до малчуганите в брониран боен джип. Дядо Коледа и красивата Снежанка бяха ескортирани от 10 военни джуджета. Те съпътстваха и охраняваха бронирания джип, в който бяха скрити дългоочакваните подаръци.

Индиец заживя на дърво - отвратен, че хванал жената със съседа


Отвратен от съпругата си индиец живее вече девет месеца на дърво, след като хванал половинката си в леглото със съседа, съобщи местна медия.
Индиецът Санджай прибегнал до крайната тарзанска мярка, след като хванал любимата си в изневяра, но тя отказала да се извини за своите действия.

Потърпевшият се храни единствено с плодовете на дървото и с дребни количества храна, които получава от загрижени роднини, разкри сестра му пред местен вестник.
"Храни се и спи на клоните. Не слиза дори заради роднините си", сподели тя с разтреперен глас и просълзени очи.
Властите обаче отказват да се намесят. Полицията настоява, че мъжът не върши нищо нередно, което означава, че може да остане на дървото колкото пожелае.
Предполага се, че съпругата на Санджай избягала в дома на своите родители. Никой от познатите му не я е виждал от тогава.

Разбий покрива, за да влезе елхата!


Коледните украси събуждат креативността у много хора и американецът Патрик Крюгър от Сиатъл не прави изключение.

В стремежа си да се конкурира с големите и красиви украси, които останалите хора правят по домовете си всеки декември, Крюгър измислил малко по-нестандартен начин, за да бъде забелязан, пише английският вестник „Дейли мейл“.

Тези снимки не са оптическа илюзия, нито пък дървото е развило магически буен растеж, след като било вкарано в къщата.

Вместо това изобретателният американец отрязал дървото на две части. Горната част оставил на покрива, като го обградил с керемиди и така създал илюзията, че дървото е пробило тавана и се е появило на повърхността на покрива.

„Тази идея ми дойде внезапно. Имах резервни керемиди, направих обшивка и изглеждаше като разрушен покрив. Купих 4-метрово дърво, отрязох 2 метра от него и го застопорих на покрива с помощта на приятел, защото си беше доста трудоемко“, разказва Патрик.

С нестандартната си коледна украса Патрик определено привлече най-много любопитни минувачи.

Руснак поръча шоколад, опакован в злато и голям диамант


Това най-вероятно е най-скъпият шоколад с пълнеж в света – с натурален шоколад, направен от най-качествените какаови зърна и кремов пълнеж с екзотични съставки от три различни страни, съобщава ДПА.

Опаковайте лакомството в 18-каратово злато и го запечатайте със 7-каратов диамант, оценяван на 300 000 евро, и получавате уникален коледен подарък.
Бижутер от град Холцкирхен, южно от Мюнхен, е получил поръчка да подготви подаръка за приятелката на руски богаташ.

Обикновено 100 грама шоколад с пълнеж струват около 6 евро, но този изключителен деликатес, който заминава за Русия (добре застрахован) преди Коледа, струва колкото красива къща край някое от най-специалните баварски езера.

"Тази поръчка ме изненада. Такива неща не се случват всеки ден", посочва производителят на лакомства Андреас Айбел за руската поръчка.

Шоколатиерът дни наред е обмислял рецептата. Клиентът имал само едно условие: шоколадът да бъде 65 процента какао, направено единствено от какаови зърна, отгледани на островната държава Вануату в Тихия океан, казва Айбел. Защото получателката на специалния подарък обичала най-много този вид шоколад.
Кремът за пълнежа е с масленост 33,5 процента, с ананаси от Коста Рика, шафран от Испания и слой бял шоколад с какао от Доминиканската република. Към това се прибавя шампанско "Дом Периньон", реколта 1986 година.
"Произведохме общо пет броя от серията, за да се застраховаме срещу повреди при транспорта", допълва Айбел, уверявайки, че поне един от шоколадите ще пристигне в идеално състояние.
Шоколадът ще бъде поставен върху творение от 18-каратово злато, посочва бижутерът Егмонт Ернст. Основата на бижутерската творба може да бъде свалена и използвана за съхраняване на шоколада. Диамантът в златен обков е окачен над лакомството.

"След това диамантът може да се носи като пръстен", допълва бижутерът. Може би годежен пръстен или подарък по случай годишнина.

Този шоколад е уникален, отбелязва шоколатиерът Айбел. Ако рецептата се използваше за шоколади за продажба, то само шампанското би струвало 30 евро за 100 грама. Другите използвани съставки биха вдигнали цената до няколкостотин евро за 100 грама.

19 декември, 2012

Законите на физиката при минус 41 градуса

Руски експеримент забавлява света – на клип, качен в YouTube миналата седмица, млад мъж от Новосибирск провежда физичен опит за проверка на процесите на изпаряване на кипяща вода на силен студ. Първо той показва на своя iPhone температурата на въздуха – минус 41 градуса, а след това излива тенджера с кипяща вода от седмия етаж. 
Още преди да стигне до земята, течността напълно се изпарява, превръщайки се в гъст бял стълб от „мъгла“, отвяван от вятъра на една страна. Експериментът е заснет едновременно от две камери – от апартамента и от човек, който стои долу пред блока.
Британският „Дейли мейл“ все пак предупреждава читателите си да не опитват подобно опасно нещо у дома си, тъй като там може да се окаже не толкова студено, колкото в Русия. 
Клипчето е събрало хиляди кликове и десетки възторжени коментари, пише NEWSru. Видеото е оживено обсъждано във форумите. Потребител забелязал, че на 53-ата секунда прелита жива муха на балкона при минус 41 градуса. Следват различни коментари от типа: „това е руска муха“ или „това е комар с яке“. В действителност на видеото се вижда прелитаща птица.



16 декември, 2012

В Китай пускат чипс с вкус на пепси


Компанията Lays пусна в Китай чипс с вкус на Пепси-кола и на пилешко месо, пише британският вестник Daily Mail.
Според първите дегустатори привкусът на газираната напитка придава на хрускавите картофки лек аромат на барбекю, със сладникаво усещане накрая.

Новата серия се лансира първо в Китай, тъй като и пепсито, и пилешкото твърде често се използват в комбинация при много ястия от местната кухня, така че производителите се надяват на добър прием на новия чипс с подобен вкусов микс.
В Китай пепси колата се използва за карамелизиране в уок, в който след това се приготвят пилешки крилца. Газираната напитка служи за мариноване и на други меса.
Производителите смятат да разнообразят продукцията, като включат аромати и на други безалкохолни напитки в чипсове.

Американец продал името си за 45 000 долара


Наименованието на фирмата за телефонно оборудване Headsets.com стана новата фамилия на Джесън Седлър от Джексънвил, щата Флорида, събощи Си Ен Ен.
30-годишният американец разказал, че искал да се избави от фамилията си, защото за него "тя вече нищо не значи". Майка му се развеждала, следователно фамилията Седлър повече няма да му трябва.

За да продаде името си, той създал сайта Buymylastname (Купи последното ми име). Чрез него съобщил, че е готов официално да се откаже от фамилията си и да вземе дума и словосъчетание, за което биха му предложили устройваща го сума.
Търгът приключил в четвъртък, а победител се оказал сайтът Headsets.com. Жителят на Джексънвил харесал най-много това име. Съответно фирмата ще му изплати 45 500 долара. Сега ще трябва да оформи документите за новата си самоличност. Джесън обаче ще носи фамилията само през 2013 година. Той не изключва в края на следващата година пак да направи опит за смяна на фамилията си.

Британци сочат хеви метъла за своя религия


Хиляди британски граждани са декларирали за своя религия хеви метъла, сочат окончателните данни от последното преброяване на Острова.
6242 души са посочили музикалния жанр за своя религия през 2011 г., гласят данни, оповестени от властите в Лондон по-рано през седмицата.

Броят на британците, верни на метъла, е оказва се, по-висок дори и от този на хората, обявили се за последователи на Сатаната. Според окончателните резултати 1893 души в страната се вричат във вярност на дявола.
Преди предходното преброяване, извършено през 2001 г., национална кампания призоваваше народа да утвърди джедайството като религия. В резултат на това близо 330 хиляди души се обявиха за джедаи. През декември 2011 същото са сторили едва 176 632 души.
14 млн. британци са били категорични, че не принадлежат към определена религиозна общност и не вярват в по-висши сили.
Миналогодишно изследване откри, че подложените на депресия млади хора рано или късно прибягват до хеви метъла в търсене на по-добро настроение. Това обаче често засилва усещането за депресия в тях.

Водка спаси циркови слонове от сибирския студ


Водка спаси два циркови слона в Русия от смъртоносния сибирски студ.
Двата слона на 45 г. и на 48 г. били транспортирани в ремарке на камион към град Омск за участие в представление. Внезапно обаче шофьорът усетел миризма от дим. Слоновете били изведени навън на 40-градусовия студ. На място пристигнали пожарникари, които загасили огъня.

За да не замръзнат обаче топлолюбивите животни, дресьорът ги накарал да тичат по полето. След това ги завели в топъл гараж, пише „Комерсант“.
От районната администрация съобщиха, че в гаража на животните им е била дадена по 10 литра водка, разтворена във вода. „След това те така зареваха, като в джунглата. Вероятно много се радваха“, казаха от администрацията за РИА Новости.
Спешната мярка е спасила живота на слоновете. Ветеринари са установили поражения от премръзване само по върховете на ушите на двата циркови гиганта. Според директора на зоологическата градина в Новосибирск Ростислав Шило водката е спасила слоновете от премръзване и пневмония, без да ги напие.
Дресьорът им обаче е бил откаран в болница.

13 декември, 2012

Само един фен, ама железен


Футболен фен привлече вниманието на медиите в Италия, след като беше единственият поддръжник на мача на Удинезе в игрите в топ лигата, съобщава BBC.
Фенът Ариго Броведани беше сам-самичък на мача в Генуа в Серия „А“ срещу местния отбор Сампдория.
30-годишният търговец на вино нямал с кого да си обели и една дума в сектора за гости по време на мача. Но обслужващият персонал на отбора Сампдория явно се смилили над него и му предложили кафе, а местни фенове на другия отбор го поканили на по питие след мача.

Пред BBC господин Броведани обяснил, че не очаквал да види много поддръжници на любимия му отбор, който е и един от по-малките отбори в Серия „А“.
Била е студена понеделнишка вечер, а Удинезе не привлича повече от 50-60 фенове.
„Мислех си, че като отида, ще намеря поне още петима или шестима други фенове“, разказва фенът на Удинезе.
„Отидох на стадиона, докато отборът загряваше. Аз извиках и ги поздравих, после отидох в сектора за гости“, допълва господин Проведани.
„Когато видяха, че съм сам, местните фенове започнаха да ме освиркват. Почувствах се малко обиден. Но накрая ми ръкопляскаха и ме поканиха на кафе и вечеря, а пък мениджърите на клуба ми дадоха тениска. И ми пожелаха Весела Коледа“, разказва за преживяването си верният фен.
Генуа е на около 4 часа път от Фриули, където е седалището на Удинезе. А Ариго Броведани бил по работа в Генуа.

„Винаги си взимам знамето и шала с мен – те са винаги в колата ми, защото никога не се знае“, признава той.
За щастие на запаления фен Удинезе печелят мача с 2:0 и отборът посвети победата на техния единствен фен. Освен това го поканили официално на следващия им домакински мач в събота

Ким Чен Ун и тайната на еднорога


Северна Корея е страна на легендите. Там на децата разказват за невероятните подвизи на представителите на династията Ким, способни да изведат в орбита сателит, който да лее в Космоса песни в тяхна прослава, както и да вкарат топката за голф в 11 дупки само с един удар.
В момента, в който Пхенян се подготвяше да изстреля успешно своята ракета "Унха 3", отправяйки предизвикателство към САЩ, севернокорейският лидер Ким Чен Ун извади едно оръжие от съвсем друг калибър, което може да накара да замлъкнат враговете на най-затворената страна в света, пише френският вестник "Фигаро".

Висшите военни империалисти от Пентагона и техните съюзници, южнокорейските марионетки, трябва да се държат здраво за столовете си, защото Пхенян откри действително смъртоносното оръжие. В разгара на 21 век севернокорейският режим се оказа пазителят на тайната на еднорога.

Официалната севернокорейска информационна агенция КЦТА обяви победоносно, че севернокорейските археолози са открили на 29 ноември "леговището", в което се укривало митичното животно еднорог. Сякаш по случайност скривалището беше открито при разкопки в сърцето на Пхенян, едва на 200 метра от хълма Моран, където е била основана столицата на страната.

Надписи, гравирани върху скалата, посочват несъмнено, че тук е леговището на еднорога, язден смело от цар Тонмьон, основател на царството на Когурьо, твърди вдъхващата респект Академия на социалните науки на Северна Корея. Това откритие само потвърждава за сетен път, че леговището на еднорога е в Пхенян, защото според академията съществуването на това митично създание не буди никакво съмнение.

Тази потресающа новина хвърли в недоумение някои историци в Сеул, които забелязаха, не без смях, че еднорогът не е част от митологичната фауна на севернокорейската история. Някои южнокорейски учени дори си помислиха, че става дума за "грешка в превода" на почтената КЦТА, което наистина щеше да бъде разочароващо.

Но в действителност истинският залог на този археологически пробив се крие другаде. Откриването на леговището на еднорога доказва, че Пхенян действително е столицата на Древна Корея и на царството Когурьо, посочва Джо Хю-сун, директор на Института по история към Академията на социалните науки на Северна Корея.

Или за да стане по-ясно, "операцията Еднорог" цели да утвърди историческата легитимност на настоящия севернокорейски режим спрямо Южна Корея, като обвърже произхода му с бившето царство, властвало над северната част на полуострова между 277 г. преди Христа и 7 век.

"След разделението на Корейския полуостров през 1945 г., режимът на Ким изтъква важността на Когурьо, докато Южна Корея настоява върху славата на царството на Шила", властвало над южната част на полуострова през част от ранното средновековие", твърди Бенжамен Жоано, археолог и специалист по Кореите.

Откритието е и послание към Китай, чиито историци анексират северната част на Корейския полуостров към китайската империя. "Тук посланието беше да се припомни, че царството Когурьо е било независимо и ще си остане такова", посочва Жоано. Севернокорейската пропаганда е измислила още какво ли не и се хвали пред туристите с гроба на легендарния владетел Тангун, роден от мечка, превърнала се в жена, и основател на Корея.

Не бива да се забравя и мястото на митичното раждане на скъпия лидер Ким Чен-ир, очарователна изба, наподобяваща на Витлеемските ясли, над която се е появила тайнствена звезда в деня на раждането на Ким. Така че тайната на еднорога на Пхенян само ще процъфтява. И покойният белгийски писател и създател на комикси Ерже, автор на книжка озаглавена "Тайната на еднорога", би могъл само да се възхищава, там където е сега, на виртуозната севернокорейската изобретателност.

Най-странните суеверия


Тази година декември месец е белязан от две значими дати, предизвикващи противоречиви настроения сред хората. Първата дата е  12.12.2012. Според някои хора този ден е съдбовен заради числата, които го определят. 12 са месеците в годината, 12 са зодиакалните знаци, както и деленията на часовника.
Следващата важна дата през този месец, за която целият свят говори, е 21.12.2012. От няколко години предсказанията на маите за край на света внасят смут и безпокойство у милиони хора. Разбира се, има много вярващи, както и много скептици относно обречеността на света и гибелта на човечеството.
Всъщност 21-ви декември не е първата дата, за която се говори, че ще сложи край на живота на земята. Подобни твърдения се появиха и преди началото на новото хилядолетие. Истината е, че много от хората по света са силно податливи на различни предсказания.
Доказателство за това могат да бъдат и суеверията. Подобни вярвания са произлезли преди векове, но все още определят мисленето и действията на голяма част от съвременните хора. Ето и някои от най-странните суеверия:

1. Хлябът не трябва да се обръща обратно, ако вече е рязано парче от него.

2. Птица в къщата е знак за смърт.

3. Когато се местите в нов дом, никога не взимайте старата си метла. Изхвърлете я и купете нова.

4. Ако първата пеперуда, която видите през годината е бяла, значи ще имате добър късмет до края на годината.

5. Ако черна котка върви към вас, това е на късмет. В случай че тя се отдалечава, значи отнася добрия късмет със себе си.

6. Ако държите жълъд на прозореца си, това прогонва мълниите далеч от дома ви.

7. Ако някой в къщата е болен и кучето ви се разлае през нощта, това е лоша поличба.

8. Носи лош късмет е, ако излезете от къщата през различна врата от тази, през която сте влезли.

9. Ако имате висяща подкова в спалнята, това ще прогонва кошмарите.

10. Ако хванете падащо листо през първия ден на есента, това означава, че няма да се разболявате през зимата.

10 декември, 2012

Полуголи Дядоколедовци се гонят из улиците на Будапеща


Полуголи Дядоколедовци участваха в деветото издание на традиционния предколеден маратон в унгарската столица Будапеща, съобщава в. "Дейли телеграф".
Маратонът беше организиран с благотворителна цел и в него се включиха над 100 мъже, които бягаха само по червено бельо или червени бански с червени шапки на главите. Атракцията безспорно бяха няколко дами, участващи в маратона, които бягаха с червени полички и шапки на Дядо Коледа.
Проявата е в подкрепа на фонд, който помага на болни деца да осъществят мечтите си.



Най-големият хотел в света


Когато бъде открит през 2013-а, невероятните 24 години след планираното, чудовищното комунистическо безумие Ryungyong Hotel (Рюгьон) ще се превърне в най-големия (с най-много етажи – 105) хотел в света. Строи се в столицата на Северна Корея, Пхенян, град, толкова беден, че през нощта улиците му остават неосветени. Вижте подробности за едно от най-безумните комунистически творения, олицетворение на човешката мания за величие.

 „Това е Пхенян, Северна Корея, където на чужденците е забранено да излизат навън без придружител“, така започва разказът на Симон Пари за Daily Mail, който е един от първите чужденци, допуснати да влезе в „гордостта“ на Пхенян.
Това нескопосано копие на Хеопсовата пирамида се извисява на 330 м над Пхенян, има 3000 стаи и трябва да бъде открит следващото лято – невероятните 24 години след първоначалния му пусков срок.
Списание Esquire го описва като „най-ужасната сграда в историята на човечеството“, но най-точният прякор, който стои и до днес, е Hotel of Doom.
Работата по него започва през 1987 г., когато на власт е дядото на Ким Чен Ун – Ким Ир Сен, и е трябвало да бъде открит две години по-късно като контрапункт на домакинството на Олимпиадата в Южна Корея.
Мегаструктурата е завършена доста бързо, но работата по огромното недоразумение (което тогава е щяло да бъде най-високият хотел в света) спира през 1992 г. след колапса на севернокорейският благодетел, СССР. Това е икономическо бедствие, което води до ужасен глад, в резултат на който в Северна Корея умират 3,5 млн. човека.
Грубият строеж по онова време се изчислява на 470 млн. паунда, което за края на 80-те години е около 2% от БВП на Северна Корея. Няма нормално обяснение на подобно начинание, но може би то се дава от над 30-те хиляди статуи на Ким Ир Сен, които стоят и днес в Северна Корея. По онова време гладът е бил такъв, че селяните са яли трева и семена, за да оцелеят.
Шокът за западните анализатори идва през 2008 г., когато отново започва работа по хотела. Миналата година основите му са заздравени, а фасадата облицована в стъкло за 111 млн. паунда.
Бъдещето на „Хотела на обречените“ идва от дълбоките джобове на египетската Orascom Group, която поема обновяването и завършването на хотела през 2008 г., след като подписва договор за $400 млн. за изграждане на мобилна мрежа в Северна Корея.  
Доста любопитен е фактът, че оператор на хотела е Kempinski, но компанията не е разпространила никаква официална информация по въпроса.
Макар хотелът да е изпреварен по височина от Rose Tower в Дубай, по отношение на броя етажи – 105, Ryugyong ще бъде най-големият в света.

07 декември, 2012

Баба забрави 390 хиляди евро в градски автобус


Все пак още има честни хора на този свят, пише германското списание „Focus”. Волфганг Р., шофьор на градски автобус в столицата на Австрия Виена, несъмнено е един от тях.
Когато стигнал до последната спирка на линията, която обслужва с автобуса, Волфганг направил редовната контролна проверка. Така попаднал на забравена чанта на предната седалка.

„Първо си помислих, че в чантата има някакви покупки или пък лекарства. Но не – вместо това имаше банкноти от по 500 евро“, разказва за случката Волфганг.
Поради мерки за сигурност шофьорът веднага отворил чантата, след като я намерил. Когато видял парите, веднага информирал полицията. Изпълнителните органи преброили парите и се оказало, че съвсем не са малко – 390 хиляди евро.
С помощта на документа за банков депозит, който също бил в чантата, полицията успяла да открие притежателя на голямата сума, пише австрийският вестник „Krone”.
Оказало се, че парите принадлежат на възрастна дама от Виена, която решила да изтегли всичките си спестявания. Парите вече са при правилния човек, съобщават от австрийската полиция, цитирани от "Krone".
Засега шофьорът на автобуса не е получил никакво поощрение или възнаграждение заради благородната си постъпка. Пенсионерката е благодарила на ръководството на автобусните линии. Единствено неговият шеф Едуард Винтер съобщил: “Горди сме, че имаме толкова принципни служители. Това показва и какво цени нашата фирма.“
Според статистиката годишно около 19 хиляди неща се забравят в градския транспорт във Виена. „Забравените неща могат да бъдат чадъри, пазарски чанти, но са откривани и протези и изкуствени ченета“, разказва Ана Мария Райх, говорител на Виенските линии.

06 декември, 2012

Майстори сринаха замък по погрешка


Руски бизнесмен се върна от пътешествие и установи, че замъкът му от XVIII век в южната част на Франция е разрушен до основи.
Предприемачът Дмитрий Строскин, който има бизнес в Полша, е наел местна строителна бригада, за да реставрира замъка, разположен в околностите на селището Иврак. Според нарежданията на предприемача майсторите е трябвало да съборят и прилежащата към палата малка постройка, съобщи Би Би Си. Вместо това обаче работниците съборили самия замък.

Бизнесменът не се отчаял и възнамерява да възстанови разрушения дворец в първоначалния му вид.
Междувременно местните власти са започнали разследване във връзка с нарушаването на строителните норми.

Момиче носи граната в клас, мисли я за касичка


Училище в австралийския щат Нов Южен Уелс бе евакуирано, след като стана ясно, че ученичка е внесла в клас граната от Втората световна война.
Учителката пискала от децата да донесат интересни предмети, за които да разкажат, с цел развиване на речевите им умения. Часът започнал и когато дошъл нейният ред, въпросната ученичка извадила... ръчна граната. Според момичето това било касичка, макар и с причудлива форма.

Учителката била на различно мнение, но понеже не била съвсем сигурна, отнесла предмета при директора. Последният само го погледнал и ужасено възкликнал: "Мили Боже, това е граната!" Веднага след това училищният директор извикал полиция.
Гранатата била иззета, а училището - евакуирано. Бомбата била предадена на сапьори, които я обезвредили на безопасно място. Според тях, въпреки че гранатата била още от времето на Втората световна война, при невнимателно боравене с нея тя е можела да се взриви.

05 декември, 2012

Всеки десети гост краде по нещо от хотела


Всеки десети гост на хотел краде нещо от стаята, в която е отседнал. Това показват резултатите от анкета направена сред 500 хотела от целия свят.
Според данните, публикувани във френския печат, кражбите, извършени от гостите на пример в един луксозен хотел, излизат средно по 20 000 евро на година, а в по-ниската категория хотели те се изчисляват на 5 500 евро.

Най-предпочитаните предмети за присвояване са кърпи, шампоани, сапуни. На второ място се крадат химикалки, чаши, чехли... По-рядко се крадат лампи и часовници. Сред най-смелите крадци се посочват и онези, които са успели да откраднат телевизор, компютър дори и матрак.
Четиризвездният хотел Кардиф във Великобритания останал без апаратчето за цигари, което било откраднато от рецепцията. А в хотел в Будапеща ценна статуя е останала без глава.

02 декември, 2012

Продават билети за рая и ада заради края на света


Билети за рая и ада и специални туристически пакети бяха пуснати в продажба в Украйна с наближаването на 21 декември 2012 г., когато според календара на маите ще настъпи краят на света.
Билетът за рая струва 15 долара на сайта на компанията за колективни онлайн покупки "Покупон".
Билетът за ада е по-скъп и струва 18,7 долара.
"Местата са ограничени! Побързайте", се казва в реклама на сайта.
Компанията предлага също пакета "Рай - Ол Инклузив", който включва сертификат за вписване на името на клиента в "Книгата на светлината", резервация на място в рая, билет за първа класа, сертификат, разрешаващ свободно придвижване в рая, и ръководство за рая.
Пакетът "Ад - Ол Инклузив" включва сертификат за вписване в "Таблиците на Сатаната",

резервация за място в ада, билет за свободно падане до ада, карта за самоличност, позволяваща свободно придвижване в ада, и ръководство по оцеляване.
"Покупон" отбелязва, че това е "кампания, предназначена да повдигне духа" на хората, страхуващи се, че краят на света идва.
Пътуванията до рая и ада не са единствените продукти, предлагани от украинската "индустрия по края на света".
Украинският в. "Сегодня" съобщи, че в интернет вече се продават пакети за Апокалипсиса.
Съществуват пакети за мъже, жени и деца.
Пакетът за мъже включва бутилка водка, бишкоти, презервативи, фиде за бързо приготвяне, джобно ножче, гребен, шампоан, сапун, фенерче и кибрит.
Пакетът за жени включва бутилка вино вместо водка, а в пакета за деца са включени пелени, играчки, шоколад, плодови сокове и антисептични кремове.
Те струват от 20,5 до 35,8 долара. 21 декември 2012 г. бележи края на цикъла от 5125 години от Епохата на петото слънце, според календара на маите, един от най-древните в историята.
Някои смятат тази дата за окончателния края на календара.
Учените от НАСА обаче опровергаха спекулациите за края на света.
"През 2012 г. край на света няма да има. Нашата планета си е била наред в продължение на повече от 4 млрд. години и твърденията, че скоро ще настъпи краят й не се подкрепят от никакви научни доказателства", подчертават учените.

Оракулът от Шамбала: Земята потъва в мрак

Темата за апокалипсис на 21 декември тази година пак се завъртя в публичното пространство. Този път предсказанията идват от лама от Тибет, известен като Оракулът от Шамбала. Според него апокалипсисът ще дойде, когато планетите се подредят в една линия и Слънчевата система навлезе в нулева галактическа зона.

Възможно е в този период 10% от човечеството да загине. Нулевата зона е пространство, където не могат да се разпространяват никакви енергии. Ще настъпи пълна тъмнина и тишина, ще бъдат изключени електричеството и природният газ. Понякога на хората ще им се струва, че наоколо бродят фигури, като че ли мъртъвците са излезли от гробовете си. Земята ще се тресе, но леко, и все пак ще има рухнали сгради. Животните ще се заровят в дупките си, твърди Оракулът. По думите му много хора няма да издържат промяната и ще полудеят.
Тибетският пророк дава някои препоръки за оцеляване на човечеството. На 20 декември хората да вземат със себе си децата си, всички важни документи, пари и храна и да напуснат големите градове. Там, където успеят да се подслонят, да си приготвят вода, дърва и свещи, защото няма да има електричество в продължение на два месеца. Страшният катаклизъм ще продължи две седмици, но последиците ще се усещат дълго след това, чак до началото на февруари. Апокалипсисът кардинално ще промени човешкото мислене и хората ще станат по-духовни.

Американците искали да взривят Луната


Американските военни са възнамерявали да взривят Луната с атомна бомба през 50-те години, става ясно от секретен доклад на име „Учения за полети до Луната", цитиран от The Sun. САЩ са имали идеята в разгара на Студената война веднъж завинаги да покажат на Съветския съюз коя е държавата в космоса.

Според сензационния сценарий с кодово име „Проект А119" атомна бомба е щяла да бъде прикачена към ракета, изстреляна на Луната и взривена. Светлината от експлозията е трябвало да бъде забелязана от Земята, а така да се повиши бойният дух на американците и да се демонстрира космическо надмощие над руснаците. В крайна сметка няколко години по-късно СССР праща първия човек в космоса (Юрий Гагарин излита през 1961 г.), а през 1969 г. САЩ качват хора чак на Луната.
Така или иначе, план А119 бил оставен само в чекмеджето заради неясноти около сигурността, включително и най-големите притеснения - как евентуален такъв взрив би се отразил на процесите на Земята, регулирани от лунния цикъл, като приливите и отливите.

01 декември, 2012

Бразилско предаване побърква случайни хора

Определено е доста смешно, гледайки отстрани това видео. Но да "видиш" дух на малко момиченце в толкова тясно пространство... едва ли е приятно изживяване. Със сигурност не и за хората на които се случва. Явно бразилското предаване Silvio Santos нямат скрупули да играят толкова грубо с тази скрита камера. И за два дни набраха сериозна популярност, тъй като видеото вече събра над 5,2 млн. гледания в YouTube.


Рекорд за паралелно паркиране хит в мрежата


В Книгата на рекордите на Гинес бе вписан нов рекордьор. Той е на германския автомобилен каскадьор Рони Векелсбергер.
Той поднови рекорда за паралелно паркиране с един сантиметър. Разстоянието между колите, между които Рони трябваше да паркира своя Volkswagen Up, за да подобри рекорда, бе само 14 сантиметра повече от дължината на неговата малолитражка..
За да доведе до успех начинанието си, Рони трябваше първо да засили автомобила, а след това с помощта на ръчната спирачка да го навигира до необходимото място. Рони също така призова зрителите да не повтарят експеримента у дома си.
Рекордът бе поставен през юни, но кадрите, заснети за германско телевизионно шоу за Рекордите на Гинес, бяха разпространени едва през изминалите дни. С постижението си Рони счупи рекорда на китаеца Хан Ю, поставен през май.