05 януари, 2013

Българският 0888 888 888 първи в световна класация за прокоби


Освен прокълнати замъци, кораби и градове, съществува и такова неща като... прокълнат телефонен номер. И това е 0888 888 888, издаден в България от мобилния оператор “Мобител”, пише сайтът cracked.com (американците изписват грешно старото име на Мтел).
Авторите на статията Дейвид Дийтъл и Джакопо дела Куерсия нареждат необичайния номер на първо място сред най-странните проклятия по света. Този номер първо е издаден в началото новия век, пишат те. От тогава е минал през няколко души и всичките са мъртви. Досега този номер е отнел три живота. През 2001 г. го взима тогавашния собственик на мобилния оператор Владимир Грашнов, който скоро след това умира от рак.

След това номерът бил даден на мафиотски бос на име Константин Димитров, който бил застрелян, докато вечерял с моделка през 2003 г. (Всъщност Самоковеца е убит пред магазин за диаманти в Амстердам, където е с манекенката Цеци Красимирова.) Накрая прокълнатата комбинация отива в ръцете на бизнесмен на име Константин Дишлиев, който съвсем скоро след това – през 2005 г., е убит пред индийски ресторант в българската столица.

След последното убийство от мобилния оператор решили да закрият въпросния номер за вечни времена. Авторите пишат, че са се свързали с Мтел, но от там заявили само: “Нямаме какво да коментираме. Не обсъждаме индивидуалните номера!”
Едва след българското проклятие следват прокълнатата сватба в Италия на принц Амедео Савойски, прокълнатата песен на Франк Синатра “Моят Път”, проклятието на Ледения човек Йоци, прокълнатата гробница на Тимур и други.

Дърво погълна загубено преди 50 години колело


Старица на преклонна възраст откри загубеното си преди 50 години колело, буквално погълнато от дърво, съобщава ABC News.
99-годишната Хелън Пуз получила велосипед през 1954 година като подарък от общността, в която членувала. Причината за подаръка бил фактът, че дамата наскоро била овдовяла.
"Хората бяха състрадателни и щедри към мен. Подариха ми момичешко колело, което пасваше идеално на 8-годишния ми си син Дон."

На малкият Дон обаче не му се понравила идеята да кара момичешко колело и в типично мъжки стил, "загубил" велосипеда.
Именно такава била и версията му пред неговата майка, която чинно му повярвала.
Поне докато непрочела в местен вестник за колело, погълнато от дърво, на около метър от земната повърхност.
Вече порасналият Дон, заедно с майка си, веднага се отправили към дървото, само за да установят, че действително става въпрос за "изгубеното" преди 50 години колело.
Още по-невероятният факт бил, че кормилото на колелото все още можело за завива.




Котаракът, който не напуска господаря си


Казват, че кучето е най-верният приятел на човека. Това може би е вярно до днес, когато италианската котка Толдо стана медийна звезда, и то не с това, че е любвеoбилна, а с верността си.
Котаракът, който е на три години и живее в Монтаняна, Италия, посещава всеки ден своя господар в продължение на година и половина. Уловката е там, че господарят е покойник.
Толдо ходи на гости на гроба на господаря си, като му носи различни малки подаръци. Често те са листа, съчки, пластмаса и парчета хартия.

"Днес, като ходих на гробищата, Толдо пак беше там. Като се връщах ми казаха, че той е бил там и сутринта", разказва вдовицата Ада.
Историята се потвърждава и от съседи на жената, които наблюдавали котарака от известно време.
Всичко започва в деня на погребението, когато Толдо придружава опелото до гробището.
"На следващия ден отидохме с дъщеря ми до гробището и намерихме стрък от акация върху гроба. Веднага се сетих за котката, но дъщеря ми сметна, че съм емоционално претоварена", разказва жената.
Същата вечер обаче синът им отишъл да навести гроба и намерил Толдо да охранява господаря си.
Според Ада котката и съпругът й Рензо споделяли много приживе. Тя разказва, че котката е била осиновена на три месеца.
"За съжаление не всеки вярва в силната връзка между двамата. Много хора го гонят, защото не искат животни в гробищния парк", казва с тъга Ада.
Въпреки това Толдо никога не забравя корените си и се връща при господаря си.

04 януари, 2013

Фермер се храни с кучета и котки


Швейцарски фермер редовно се храни с месо от котки и кучета, съобщава The Local.
В общи линии на масата на въпросния фермер, нито едно животно не е лишено от привилегията да бъде изядено.
"Не виждам нищо странно в това. Месото си е месо", споделя фермерът пред швейцарския вестник Tages Anzeiger.

Любимата порода кучета за ядене на швейцареца е близък родственик на Ротвайлерите. Плашещата истина излязла наяве след изследване на фермерите в страната на шоколада.
"Шокиращо е да науча, че нещо подобно се случва в страна като Швейцария, позната като голям защитник на животните. Швейцария беше първата държава, която прие закон против производството на яйца в клетки", споделя говорителят на PETA Джейн Долингер.
Може би е редно фермерът, чието име не се споменава, да се премести да живее във Виетнам?

Камаз се обърна, изсипвайки стадо живи крави!


В мрежата беше разпространен уникален клип, запечатал епично обръщане на камион с ремарке, пълно с възрастни крави.
Камионът е марка Камаз, а инцидентът се е разиграл на 11 декември, съобщава NEWSru.
Според телевизия НТВ уникалното обръщане се е случило в близост до село Старовеличовск.
На видеото можете да видите как любител заснема от автомобила си как се обръща големия камион, пълен с крави, след което изплашените животни буквално започват да се разхождат по пътя.
Изключителното видео, сега:


Близначки родиха в един и същи ден


Сестри близначки родиха бебета си в един и същи ден, съобщава Digital Spy.
19-годишните Ейми и Ашли Нелсън, са родили децата си само с два часа разлика в американската болница Summa Akron.
Ейми вече е щастлива майка на Доновън Скот Брейтън, който се появил на бял свят след обяд на 31 декември. Два часа по-късно Ашли се сдобила с малкия Ейдън Лий Алън Дилтс.
Щастливата баба е зарадвала внуците си с множество подаръци. По думите й тя е приготвила както дрешки, така и множество играчки за малчуганите.
Относно съвпадението в ражданията сестрите твърдят, че не са планирали да забременеят по едно и също време. Освен това момичетата са категорични, че са отглеждани като индивидуални личности и никога не са били разглеждани като едно.

Търсите работа? Направете си билборд!


Никой не може да отрече, че ситуацията на пазара на труда в момента не е особено розова. Хиляди безработни хора прекарват дните си в неуморно попълване на формуляри за кандидатстване, писане на мотивационни писма и измисляне на креативни отговори на въпроса „Кои според вас са слабостите ви на работното мясо?“.
И след безуспешно кандидатстване на безбройни позиции на Адам Пачити му идва до гуша. Ето защо той решава да изхарчи последните си 500 британски лири за билборд, на който той моли работодатели да го вземат на работа.
24-годишният млад мъж, който живее със семейството си на остров Уайт, изпратил автобиографията си на поне 250 различни работодатели, но не получил никаква обратна връзка, пише английският сайт „Дейли мейл“.

В последно време видеокандидатстването става популярно, затова и Адам решава да се възползва от това, но да иде крачка напред.
„Помислих си, че традиционното рекламиране ще проработи, за да промотирам видеото си. Затова създадох и сайта employadam.com. След като публикувах видеото си и в Twitter, вече имах над десет препращания за по-малко от час“, разказва той.
„А след това и телефонът ми експлодира!“, радва се Адам.

След като се дипломирал с отличие от университета в Уинчестър в специалност "Медийно продуцентство", студентът работил на машина с игри, където зареждал дребните награди като близалки или играчки.
„Щастлив бях, че имам работа, но не това е нещото, което искам да правя. Идеята за билборда ми дойде преди около 3 месеца. Така успях да спестя 500 лири, докато работя. След като той беше готов, реших да го сложа в Лондон, тъй като там се търсят най-много служители.“, разказва младият кандидат за работа.
Според него чрез този билборд и с видеото в личния му уебсайт той е успял да покаже истинската си същност и качества, които никога няма да бъдат забелязани в хартиена форма на кандидатстване.
Адам казва, че неговата сила е в рекламата, има солидни знания и за социалните мрежи. Мечтата му е да стане младши продуцент и ако някоя независима продуценттска компания го вземе на работа, той би бил на седмото небе.
Креативният студент казва, че след кампанията с билборда е получил няколко имейла от различни компании, но все още никакво конкретно предложение за работа. И все пак се надява, че нестандартната му форма да рекламира себе си все ще убеди някого да му даде шанс.

Куче включи печка, предизвика пожар


Гладно куче, оставено само вкъщи от стопаните си, предизвикало голям пожар в австрийски алпийски курорт. Според местните пожарникари кучето е включило електрическата печка, опитвайки се да стигне до оставената на нея храна, пише Би Би Си.
Инцидентът е станал в курорта Щег в западната част на страната. Според пожарникарите остатъците от обгорялата опаковка сочат, че кучето се е опитвало да се докопа до храната и без да иска, е включило печката. Когато печката се нагряла, хартията се запалила.



През това време стопаните на кучето били на разходка.
Около 140 души са участвали в гасенето на пожара, продължило три часа. Няма пострадали хора, но самият предполагаем виновник за пожара не е оцелял.

03 януари, 2013

Възрастна жена посрещна Нова година заключена в магазин


73 годишна пенсионерка била заключена погрешка в супермаркет на 31-ви декември, пише германският вестник "Die Welt".
Била освободена чак през новата година. Най-учудващото е, че жената била откарана в болница дехидратирана и гладна.
Френската пенсионерка правила последни покупки в супермаркет в град Рубе, в северната част на Франция. В последния момент обаче жената решил да мине през тоалетната, преди да тръгне към вкъщи. Но след като излязла от там, установила, че супермаркетът междувременно е затворил.

Според противопожарната служба пенсионерката се опитала да активира алармата на магазина, но така и никой не дошъл в новогодишната нощ.
Била освободена през Новата година от служител на супермаркета, който наминал да провери дали всичко е наред.
73-годишната жена, която не мигнала цяла нощ, била транспортирана в болница за преглед. Установило се, че въпреки огромното изобилие от храна и напитки, пенсионерката била твърде честна, за да се възползва гратис от предложенията.

Жена дари посмъртно 20 млн. долара на парк и библиотека


Скромна нюйоркчанка, за която никой не би предположил, че е богата, направи щастлива изненада след смъртта си: посмъртно тя дари 20 млн. долара за библиотеките и парковете на града, съобщава вестник „The New York Post”.
Мери Макконел Бейли живяла скромно и често помагала доброволно в болници и училища, преди да почине на 88-годишна възраст миналата година.

А сега се оказва, че националната библиотека в Ню Йорк и световноизвестният Сентръл парк са получили чекове от нейното имущество на стойност по 10 милиона долара.
„Човек никога не би предположил, че тя е била богата. Когато отивахме на обяд, всеки си плащаше сметката“, споделя нейна добра приятелка и съседка Лизан Стол.
Директорът на библиотеката споделя, че често срещал възрастната жена и два пъти обядвал с нея, но не може да си спомни гласа й.
Според „The New York Post” Бейли произлизала от богато семейство и се преместила да живее в Ню Йорк през 40-те години на миналия век. Тя живеела скромно, не харчила много и живяла в малък апартамент в Манхатън.

По-добре да се ожениш, отколкото да обереш банка


Китайски производител на плочки за бани и кухни омъжи дъщеря си със зестра над 1 милиард юана (100 милиона британски лири), съобщи в. "Дейли телеграф".
Сред даровете имало четири кутии злато, които У Жуйбао поставил на леглото на младоженката, както и порше и мерцедес, вързани с червени панделки. Щедростта му обаче не свършила с това. Той открил сметка с начална сума 20 милиона юана и прехвърлил акции от компанията си "Ванли". Към това добавил няколко имота - вили и магазин в гр. Цюанчжоу. Освен това превел 15 милиона юана на две местни благотворителни организации за късмет.

Дъщерята на богаташа се омъжила за детската си любов. Щастливецът е от местната власт. Той работи в гр. Цзинцзян, търговски град на южното крайбрежие на страната.
Милиардерите от гр. Цзинцзян напоследък се надпреварват кой ще даде по-голяма зестра на дъщеря си. Според хонконгски вестник да се ожениш за момиче от Цзинцзян "е по-добре, отколкото да обереш банка".
Дъщерята на 54-годишния У Жуйбао, чието име не се посочва, вече е в управителния съвет на компанията му "Ванли".
Младоженците се познават от детската градина. Те са учили заедно, докато са завършили гимназията. След това момичето е следвало в Сямън и Великобритания. Сватбата е започнала на 28 декември и ще продължи осем дена.