06 януари, 2014

Цяло сръбско село краде ток, направило си нелегална мрежа

Всички 29 къщи в село Обада, недалеч от град Крагуевац, в централната част на Сърбия, крадат електричество.
В продължение на десет години нито едно домакинство не е платило нито една сметка на енергото. Селяните сами са си изградили "електрическа мрежа". Те са сложили собствени стълбове, трафопостове и са пуснали кабелите до домовете си.



"Те са създали 100-процентова нелегална електрическа мрежа...Преди дни всички бяха изключени и срещу тях е повдигнато обвинение. Часове след това те отново се включиха...не ни остава нищо друго освен отново да ги изключим", каза Небойша Обрадович, директор на "Електро шумадия".

Само в България се гледа повече телевизия, отколкото във Великобритания

Българите са рекордьори по гледане на телевизия.
Само ние бием Великобритания по броя на хората, пристрастени към гледане на телевизия, сочи изследване на Европейската социална служба.

32% от британците гледат телевизия повече от 3 часа дневно всеки уикенд, сочи проучването. В Германия процентът е почти три пъти по-нисък - 13%. Жителите на Острова биха били на първо място, ако не са българите, 43% от които залепват за телевизора в събота и неделя. Средният процент за Европа е 8.
Пристрастяването към телевизията може да е доста опасно - не по-малко от пушенето и затлъстяването, предупреждават учените.

Студент забогатя, продавайки въздух от родния си град

Всички знаем, че има много странни начини човек да забогатее. Студент от франция направил цяло състояние, продавайки въздух от родния си град Монкюк в Югозападна Франция, съобщи Ориндж нюз.
Предприемчивият 22-годишен младеж предлага консервите от 250 мл "100% биологичен продукт" за 4 британски лири плюс още толкова за пощенски разноски. Той твърди, че така купувачът ще се потопи в "дълбините на града, за да освежи идеите си. Идеално за всички, нуждаещи се от творческо вдъхновение".

Поръчките само за три седмици надхвърлят 10000. За да не навреди на околната среда, той продава само по 10 литра на седмица.
Може би търсенето е толкова голямо, защото във Франция последната буква от името на градчето често се бърка и се получава нещо като " вятъра от моя задник". Сами можете да разберете защо това толкова забавлявя хората.
Студентът признава, че просто е направил много добър маркетингов план как да развеселява хората. Самият той е наясно, че иначе никой не би си купил "въздуха".

Какво крият в телефоните си мъжете и жените

Проучване сред 1000 мъже и жени разкрива, че само 13% от мъжете ще се притеснят, ако семейството и приятелите им открият голи снимки в телефоните им.
По-голяма част от анкетираните изразяват притеснения за банковата история, записана в телефона- 25% от мъжете и жените искат да скрият тази информация.
В "мъжките" телефони има повече неща за секса, отколкото в "женските". 15% от мъжете и 5 на сто от жените се притесняват порно снимките в телефоните им да не бъдат открити.

Мъжете са два пъти по-склонни да се снимат голи сами, а само 3% от жените признават, че го правят.
Историята на посетените интернет страници е доста чувствителен въпрос за мъжете. 20% от анкетираните мъже не искат семейството и приятелите им да знаят интернет историята на телефона им. Само 11% от жените споделят същото мнение.
Пикантните съобщения са болезнена тема и за двата пола. Общо 23% споделят, че биха скрили или изтрили имейли и съобщения, които са получили или изпратили.
12% от анкетираните не желаят половинката или друг значим за тях човек да разглежда телефона им, а 20% смятат същото и за приятелите си.
Въпреки че американците са загрижени за личното си пространство, не взимат достатъчни мерки за това. 81% от анкетираните запазват в тайна част от файловете в телефона си, само 16% им слагат парола.

Намерен случайно лотариен билет донесе 1 млн.долара на американец

Американец спечели 1 млн.долара от билет на държавната лотария, който намерил случайно преди година. 27-годишният Марвин Мартинес попаднал на късметлийската хартия след урагана „Санди" през 2012 г., съобщава CNN, цитирана от Стандарт Нюз.
„Чистехме улиците и между мокрите листа забелязах лотарийния билет. И досега не мога да разбера какво ме накара да го взема", обясни озеленителят.
Младежът отишъл в офис на лотарията и предал билета. След три седмици научил, че печели джакпот от 1 милион долара. Въпреки това не успял да си вземе парите веднага.

Наградата на жителя на Лонг Айлънд бе връчена в петък - повече от една година, след като той е предал билета в лотарията.
Лий Парк, който е говорител на американската лотария, съобщи, че няма причина да се смята, че билетът "не е с право на собственост на г-н Мартинес". В лотарията не е постъпила жалба за кражба на печеливш билет. Говорителят изтъкна, че е нормално да се чака почти една година, за да се изясни кой е притежател на печеливш билет.
Мартинес обяви, че ще сподели щастието си около печалбата със своето семейство.

Баща дава дъщеря си за 1 милион харесвания във Facebook

Жителят на Йемен Салим Айяш е поискал 1 милион харесвания във Facebook като зестра на дъщеря си, съобщи Би Би Си.
Страницата, където Айяш качва стиховете си, се е появила преди няколко дни и вече е събрала над 30 000 харесвания.

Някои потребители на социалната мрежа осъждат решението на йеменеца. Според тях той иска да се сдобие със слава за сметка на дъщеря си. Други обаче подкрепят Айяш, подчертавайки, че постъпката му отново ще привлече вниманието към зестрите, които младите хора в страната остро критикуват.

Бащата твърди, че е поискал за дъщеря си виртуална зестра, тъй като разбира колко трудно е на младите хора да събират за сватба истински пари. Освен това е обявил, че е готов да намали първоначално поисканите 1 милион лайка, ако види, че бъдещият му зет се старае да изпълни задачата, която му е поставена.

Санкционираха 80-годишен норвежец, отишъл при проститутка

Осемдесетгодишен норвежец беше осъден да плати глоба за търсене на сексуални услуги от проститутка, което го прави най-възрастният клиент в страната, попаднал под ударите на закона срещу ползването на платени сексуални услуги в Норвегия, съобщава Франс прес.
Съдът в Осло му наложи глоба от 20 хиляди крони /около 2 400 евро/. Въпросното лице било задържано от полицейска патрулка, докато се канело да осъществи платен полов контакт с проститутка в автомобила си.
Съдиите все пак са проявили благосклонност заради напредналата възраст на норвежеца и глобата е била намалена с 5000 крони

Магистратите взели предвид и обстоятелството, че половият акт не бил осъществен. Ако глобата не бъде заплатена, осъденият ще трябва да излежи зад решетките 15 дни.
Норвегия забрани през 2009 година купуването на сексуални услуги. Тази мярка ограничи видимата проституция, въпреки че напоследък проститутките отново се завръщат по улиците на Осло.
Според последно проучване на общественото мнение само 20 на сто от норвежците са за отмяната на закона, докато 65 на сто твърдо настояват той да продължи да действа, пише БТА.