16 август, 2014

Милионер в евро, но само на хартия

Мартино Шалпи от южната италианска област Пулия вече 33 години води съдебна война, за да получи милиони евро, които е спечелил на тотализатор.

През ноември 1981 година Шалпи, който тогава е амбулантен търговец в Мартина Франка в провинция Таранто, пуска фиш с минималните две колонки и познава всичките 13 крайни резултати от футболните мачове. Тиражът се оказва труден и максималната печалба му носи 1 милиард италиански лири.

Съгласно правилника носителят на голяма печалба трябва да се обърне към районната управа на тотализатора, който се ръководи от Италианския национален олимпийски комитет (КОНИ).

Той отива в областния център Бари, но там му казват, че отрязък от фиш с такава печалба не е пристигнал. Шалпи се връща за обяснения в магазинчето за тютюневи изделия в Мартина Франка, където е пуснал фиша, но бива изгонен и срещу него е подаден съдебен иск за отправени заплахи. Впоследствие съдът го оправдава, но
неприятностите продължават.

КОНИ и Финансовата полиция съвместно го обвиняват, че е фалшифицирал останалия в него отрязък от печелившия фиш. През 1987 година е окончателно оправдан и допълнително назначената съдебна експертиза доказва, че неговият отрязък от фиша е автентичен.

Състав на Римския съд нарежда през 2012 година на КОНИ да обезщети Шалпи в размер на 2,4 милиона евро, но и тази сума остава неизплатена. В момента е в ход следствие на римските магистрати срещу двама адвокати и срещу бившия началник на районния тотализатор в Бари, които са обвинени във фалшифициране на документи.

Междувременно неизплатената печалба, която от 1981 година е депозирана в банка, е нараснала на 3,9 милиона евро.

Мартино Шалпи вече е на 61 години и е безработен, съпругата му го е напуснала, а жилището му е поставено под запор, тъй като разноските по 33-годишната съдебна война са стигнали 400 хиляди евро. Никой не се наема да прогнозира изхода от този конфликт.

85-годишна баба накарала крадци да клякат за наказание

85-годишна жена от индийския град Ратлам била нападната в дома си от двама мъже, но не се уплашила, а започнала да ги налага с кофа и пръчка, съобщи Daily Bhaskar.

Тя успяла да ги задържи така до пристигането на полицията. А по време на процедурата по разпознаване в полицейския участък накарала крадците да направят много клякания за наказание.

Бабата е разказала на полицаите, че живее сама. Съпругът й е починал, а четирите й деца работят в Мумбай.

Крадците са събудили жената, когато са се опитали да влязат в дома й. Първо 85-годишната индийка хвърлила по мъжете кофата, а след като единият я хванал за ръката, започнала да ги бие с пръчка. Съседи чули врявата и повикали полиция. За щастие, представителите на правоохранителните органи пристигнали само след няколко минути и арестували крадците.

Като награда, че е помогнала за залавянето на престъпниците, жената е получила 5000 рупии (около 80 долара),

Куче бе избрано за кмет на американско село

Фермерското куче Дюк бе избрано за кмет са село Корморант в щата Минесота, съобщи ИТАР-ТАСС.
Дюк с голямо преимущество победи местния магазинер Ричард Шербрук, твърди телевизия Си Би Ес. Кучето е много популярно. Познават го всички 12 жители на селото. И то като тях е редовен посетител на местната кръчма.



Селяните вярват, че Дюк е много важен за тяхната безопасност, защото посреща със силен лай минаващите през селото автомобили и така ги заставя да намалят скоростта.
Кметската длъжност в Корморант е почетна, задълженията се изпълняват на обществени начала. Мандатът е една година. Дюк встъпи в длъжност в събота.
За церемонията са го завели на фризьор, за да го срешат добре. Купили са му и костюм с цилиндър. Фирма производител на кучешка храна вече му е осигурила запаси за една година от своята продукция.

Правото да бъдеш избран в САЩ се тълкува толкова широко, че Дюк съвсем не е най странният кандидат. Негови предшественици са лабрадорът Боско, който от 1981 до 1994 г. беше кмет на селището Санол в Калифорния, както и котката Стъбс, която през 1997 г. бе избрана за кмет на градчето Талкитна в Аляска. Още през 1968 г. "млади интернационалисти" издигнаха шопара Пигас Безсмъртни за кандидат за президент на САЩ.

15 август, 2014

Мъж изнасили кобила, искал да му роди кентавър

Американец изнасили кобила, за да я забремени с кентавър.
Това разказва британският The Sun. Мъжът е арестуван от полицията.
29-годишният Андрю Мендоса разказал пред разследващите, че се „забъркал“ с кобилката на съседа си, докато чакал приятелката си. „Стоях у дома и чаках гаджето ми да се обади. Зарекох се пред себе си – ако не ми звънне, отивам в двора на съседа и правя секс с кобилата му!“, обяснил той.

След като в детайли описал сексуалния си акт с животното, Мендоса хвърлил и бомбата, която го прави повече от обикновен зоофил – той всъщност искал да забремени кобилата.
„Исках да ѝ направя бебе. Мислех, че ще е готино да си имам отроче кентавър“,
разказал още 29-годишният извратеняк.
Ами ако е с глава на кон и тяло на човек, а?, шегува се коментатор в британското издание. Друг пък предлага на Мендоса да прави секс и с прахосмукачка, току виж му родила Робокоп.
По бързата процедура 29-годишният тип е осъден от съда на четири месеца затвор.

Канадец се бори за правото си дa се снима с гевгир на главата

Свещеник в Църквата на летящото спагетено чудовище се бори за правото си да се снима в официален документ с гевгир на главата, съобщава в. "Дейли мирър".

36-годишният Оби Канюел настоявал неговата застрахователна компания да приеме негова снимка с пластмасова цедка за макарони върху темето. Последователят на майтапчийската религия, обожествяваща измисленото Летящо спагетено чудовище, изтъкнал, че религиозните му убеждения го задължавали да се снима именно по този начин за официални документи.

Но служителите от Застрахователната компания на Британска Колумбия любезно попарили верското чувство на г-н Канюел. Те му обяснили, че не съществува религиозна норма, която да му попречи да си свали гевгира от главата и именно така да се фотографира за новата снимка на изтеклата му шофьорска книжка.

"Пастафарианецът" Канюел възразил, че не може една административна служба да определя какви ритуали той да следва.

Пародийната религия Църквата на летящото спагетено чудовище беше създадена в САЩ през 2005 година. Тя бе плод на реакцията на атеистите, които протестираха срещу решението на властите в щата Канзас да разрешат преподаването на теориите за божественото сътворение в обществените училища. Според пастафарианците създател на цялата вселена не бил Бог, а Летящото спагетено чудовище. Вероизповеданието отбеляза първия си голям административен успех в Австрия през 2011 година. Тогава неговият последовател Нико Алм успя да си издаде официална шофьорска книжка, на която е заснет с метален гевгир за макарони на главата.

Австрийският КАТ не можа да откаже фотоса му, защото той носел кухненската цедка по религиозни причини. Алм набрал смелост да се снима с любимата си украса, след като научил, че австрийските власти вече позволяват да се носят религиозни символи при издаването на снимки за официални документи.