31 юли, 2016

Котката Гладстон започна работа в британската хазна


Отрядът мишеловци на "Уайтхол" се увеличи с още един член. От днес черният котарак Гладстон ще е официалният отговорник за борбата с вредители на британското финансово министерство.

Също като другите двама мъркащи служители на британското правителство - Лари, който отговаря за "Даунинг стрийт"10 и Палмърстън, чиято територия е външното министерство, Гладстон е бивша улична котка, взета от приют.

Той получава длъжността още през юни, но заради трусовете в британския кабинет, референдумът за членство в ЕС, назначаването на поста премиер на Тереза Мей и смяната на правителството, неговото публично представяне е в края на този месец, пише изданието "Бъзфийд".

Решението за взимане на работа на Гладстон, кръстен на бившия премиер и финансов министър Уилям Гладстон, взима бившият секретар на хазната Джон Кингман в опит да се справи с нарастващия проблем с мишките в сградата на финансовото министерство. Според служители на ведомството, въпреки че гризачите от отдавна са проблем, то в последно време те са станали все по-нахални дори и през деня, когато коридорите на сградата са пълни с хора.

Първите си няколко седмици от началото на работата си Гладстон е прекарал в един от офисите на министерството, където основно се е разхождал между компютрите на служителите, подремвал е и е съзерцавал Лондон през прозореца.

Източник: Darik News

Няма коментари: