27 януари, 2007

Британски мошеници използваха опита на Агент 007

Група британски мошеници използвали цял набор от шпионско оборудване, достойно за Агент 007 Джеймс Бонд, така че непрекъснато да печелят на покер.
С помощта на миниатюрна видеокамера и микрослушалки според полицията те са успели да спечелят от различни казина във Великобритания около 250 000 британски лири. Такъв "вървеж" в играта им обаче и подвело покерджиите - службата за сигурност в едно от казината заподозряла, че се извършват измами.
Същината на номера била следната: двама мошеници, представящи се за играч и наблюдател, сядали на масата за покер, а третият оставал навън в специално оборудван фургон. Той получавал картина чрез видеокамерата, скрита в ръкава или чантичката на наблюдаващия, на която се виждат картите, с които разполага крупието. След това съобщавал тази информация на непосредствения играч, в чието ухо имало микрофон.
Престъпниците били разкрити в казино "Монетен двор" в Южен Кенсингтън. Съмнение предизвикал фактът, че от общо 44 игри мошениците изгубили само при 10, което, както обясняват специалисти пред изданието, противоречи на статистиката за съотношение между печелившите и изгубените партии покер.
Пристигналата на мястото полиция арестувала тримата мошеници. Съдът признал, че мошениците са били ръководени от 45-годишния Яу Лам, който координирал играта от фургона. Той е осъден на 9 месеца затвор. Двамата му помощници - 41-годишният Фа Цант и 39-годишният Бит Вонг били осъдени също на по 9 месеца, но преди това трябва да положат 150 часа общественополезен труд. Освен това присъдата гласи, че на тримата е забранено да посещават каквито и да са игрални заведения в продължение на 2 години.

Няма коментари: