22 януари, 2007

Рекорден брой пъти обират един и същ цветарски магазин в Малайзия

Цветарският магазин на Овароса Ейбрахам отново бе обран. Такъв е животът, ще кажат някои. Но не и ако това се случва над 30 пъти, съобщи Асошиейтед прес като цитира в. "Ню Стрейтс таймс".
Цветарският магазин в Кучинг, администр. център на щата Саравак на остров Борнео, е бил обран 4 пъти само през този месец, като последният от обирите е станал вчера. Овароса смята, че загубите й възлизат на 200 000 рингита /56 300 долара/ вследствие на тези кражби от 2004 г. насам. Тя се е обаждала над 30 пъти в полицията, но полицаи са идвали само 3 пъти в магазина й, за да разследват, отбелязва вестникът.
След съботния обир тя решила да отиде в редакцията на вестника, вместо в полицията, защото предчувствала, че полицаите няма да й обърнат внимание, пише "Ню Стрейтс таймс", който е публикувал нейна снимка. На нея се вижда, че жената държи в ръка копия от най-малко 11 полицейски доклада.
Последният от тях е написан на 15 януари, около седмица преди съботната кражба Ако ставаха за пръв път, тези кражби нямаше да са от кой знае какво значение за полицията, заяви тя. Магазинът ми обаче е бил обиран над 30 пъти, допълни жената.

Няма коментари: