27 януари, 2007

Третата световна война ще е контрацептивна

През ХХI век цивилизацията ни трябва да очаква две събития, които ще разтърсят света: Контрацептивна война и криза, породена от увеличената продължителност на живота.
Необичайната прогноза е направена в книгите на писателя, историк и футуролог Захар Оскотски, съобщи в. "Комсомолская правда". Според писателя през този век ни очакват две глобални кризи.
Първата се развива пред очите ни - това е конфликтът между развитите страни на Запада и страните на Третия свят /народите на Юга/. Фактически ние виждаме началото на третата световна война. Очевидно е, че терорът и опасностите, идващи от Юг, ще нарастват от година на година, а военни действия на Запада няма да доведат до победа, а само ще задълбочат конфликта. Какъв е изходът? Според Захар Оскотски главната причина за кризата е демографският взрив в страните от Третия свят. Ако процесът не бъде спрян, развитите страни рискуват "да потънат" в океан от хаос, ненавист, тероризъм.
Още в края на ХХ век някои мислители изказват мнението, че за да се реши кризата Западът ще трябва насилствено да спре демографския взрив в останалите държави. Но как да се направи това, без да се използва оръжие? Захар Оскотски стига до сензационното заключение, че през ХХI век цивилизацията ще бъде изправена пред Контрацептивна война. Според някои данни още отсега при строга секретност на Запад се разработва биологично оръжие, което не причинява вреда на човека и не го убива, но го прави неспособен да се възпроизвежда.
Така с "хуманни" средства Западът ще може да се окаже победител в тази война. За да се постигне тази победа обаче, ще са нужни много години. Впрочем много специалисти отдавна посочват, че Първата световна война е война на химията, Втората - на физиката, а третата ще бъде на биологията, пише вестникът. В крайна сметка в края на този век на Земята ще са останали само 3-4 млрд. души, а не 11-12 млрд., както прогнозират експерти на ООН.
Според Захар Оскотски другата криза, пред която ще бъде изправено човечеството е увеличаването на продължителността на живота. Благодарение на постиженията на генното инженерство до края на ХХI век хората вече ще живеят два пъти по-дълго - 140-150 години и на практика ще се почувстват "безсмъртни". Това ще създаде условия за нова реалност, ще се промени ритъмът на човешкия живот, установен с милионите години еволюция и хилядолетията на цивилизацията, разчетени на нормалната - 70-годишна, грубо казано, продължителност на живота.
Хората няма да се пенсионират и в отделните професионални ниши нормалната конкуренция ще се превърне в борба за унищожение. Най-опасни ще са конфликтите в сферата на политиката. Това е прекият път към последната, четвърта световна война, твърди Захар Оскотски.

Няма коментари: