27 януари, 2007

Американска компания създаде свръхкофеиново кафе за работохолици

Компанията "Мет кофи" от Сан Франциско представи на пазара едноименния си продукт - свръхкофеиново кафе, създадено в противовес на безкофеиновото кафе. То зарежда човек с неизчерпаема енергия в началото на работния ден, съобщиха Technovelgy.com и Мембрана.
Пълният състав и методът на приготвяне на компонентите на новото кафе се пазят в тайна. Съобщава се само, че новото кафе е смес от арабика и южноафриканско кафе с добавка на парагвайския чай Мате. Мате е естествен стимулант. Съчетан с обикновеното кафе той прави убийствена смес.
Чаят Мате съдържа алкалоиди на ксантина, подобни на кофеина, които гарантират на човека, че няма да заспи през целия ден и ще е с повишен жизнен тонус. Без обаче да е налице отрицателният ефект на прекомерните количества кофеин (от типа на тахикардиите).
"Мет кофи" адресира продукта си към работохолиците. Обещава необичайно мощен ефект и предлага на всеки да изпие някоя и друга чашка преди да седне да пише роман, статия или да организира заговор срещу целия свят.

Няма коментари: