28 януари, 2007

Лос се стовари върху главата на студентка


Американска студентка ще съди университета си за проявена небрежност, след като препарираната глава на планински лос се стоварила върху темето й по време на изпит по биология, съобщи ВВС.
Ейми Уолтърс правела изследвания под микроскоп, когато ловният трофей тупнал върху главата й.
Студентката твърди, че оттогава страда от силно главоболие и съди университета за „загуба на радостта от живота“, както и „объркване и унижение“.
Държавният университет в Пенсилвания все още не е коментирал случая. Инцидентът се случил в биологичната лаборатория по време на изпит през февруари 2005 година.
Според жалбата на Уолтърс, на стените в помещението имало няколко наредени глави. Главата на лоса се изтърсила, удряйки Уолтърс така, че жената се приземила върху намиращ се наблизо стол, а ловната ценност се пльоснала в скута й.
Ударът й причинил „силна болка в главата“, а нещастната студентка започнала „да вижда на петна“. Все пак очевидно сблъсъкът не е бил толкова фатален, защото госпожицата успяла да приключи с изпита.
След няколко часа обаче Уолтърс се почувствала зле и се обърнала за помощ към лекарите в университета. Според оплакванията й, тя продължава да страда от ужасно главоболие и иска съдът да й определи обезщетение.
Студентката твърди, че обвиняемите са „нехайни, безразсъдни и небрежни“, както и че „не са успели да прикрепят здраво главата на лоса за стената“.

Няма коментари: