13 февруари, 2007

Ходорковски се е абонирал за 116 вестници и списания от затвора

Бившият ръководител на ЮКОС Михаил Ходорковски, който в момента се намира в следствения изолатор в Чита, се е абонирал за 2007 г. за 116 издания, сред които списания, вестници, художествена и специализирана литература.
Ходорковски се е абонирал за много федерални и практически всички местни медии. Годишният абонамент за всички издания е струвал на Ходорковски 152 642 рубли /4 490 евро/. Като най-добър абонат в Читинска област той е получил подарък от пощите сбирка от класиката на книжния клуб на издателство "Тера", пише "Комсомолская правда".
Ходорковски се е абонирал за практически всички големи издания като "Российская газета" и "Известия", "Новие известия", "Независимая газета", "Комерсант", "Ведомости" и много други, включително "Новая газета". Сред списанията най-много са обществено-политическите издания.
Трябва да се отбележи и многото юридическа литература: "Наказателно-изпълнителна система", "Ведомости на наказателно-изпълнителната система", "Конституционно право на чуждите страни". Вниманието привличат и няколко медицински издания - "Илюстрирана медицинска енциклопедия", "Симптоми и самодиагностика". Ходорковски се е абонирал също така за списанието за мъже Мen Health.

Няма коментари: