18 февруари, 2007

Спряло сърце на тийнеджър започна да бие 4 дни по-късно

Даниел Уокър тичал последна обиколка в часа по физическо в училището си, когато колабирал, увреденото му сърце го предало.
Четири дни по-късно неговото сърце, което било спряло и било поддържано с помощта на апарат за байпас, отново започнало да бие. Родителите на 17-годишното момче нарекоха това божа намеса. Лекарите са не по-малко удивени, предаде вчера CNN.
"Хирург съм от 10 години и това е сигурно едно от най-невероятните неща, които съм виждал", заяви д-р Абийл Манги. Той е кардиохирург на Уокър в болницата в Ню Йорк. Бащата на момчето говори за неговото възстановяване с духовни термини. "Бог се обърна, постави ръка върху моя син и отново му напълни батериите", каза Уилям Уокър, 58-годишен пенсиониран здравен работник.
Проблемите на сина му започнали на 19 януари, когато момчето припаднало в час по физическо. Даниел Уокър страда от сърдечна недостатъчност, в резултат на което неговото сърце работело само на 10 % от капацитета на нормалното. След като било включено на изкуствено сърце, момчето било включено в списъка за трансплантация.
Хирурзите на Уокър не могат да обяснят възстановяването му. "Това е чудо. Нямам друго обяснение", казва д-р Манги. Два дни, след като сърцето отново проработило, хирурзите успели да повишат притока на кръв в него, като увеличили капацитета му на 60 %.

Няма коментари: