05 февруари, 2007

Телефон на доверието ще успокоява фенове след смъртта на Хари Потър

Седмата и последна книга за младия вълшебник Хари Потър, която се очаква да излезе на 21 юли тази година, може да нанесе силен психологически удар на почитателите му, включително и във Великобритания.
Съгласно сюжета на авторката Джоан Роулинг някой от главните герои ще загине. Една от най-големите вериги книжарници "Уотърстоун" на острова съобщи, че ще създаде "телефон на доверието", за да се окаже помощ на читателите, които могат да страдат от загубата на любим герой от поредицата.
Представителката на "Уотърстоун" Деби Уилямс заяви, че вероятната "смърт на Потър може да се превърне в трагедия за британските деца, както навремето бе разпадът на групата Тейк Дет", чийто солист бе Роби Уилямс. "Искаме да помогнем на най-уязвимите и разстроените", добави тя.
През тази година се навършват 10 години от излизането на първата книга от поредицата "Хари Потър и философския камък". За кратко време историята за младия магьосник завоюва огромна популярност в цял свят. От нея са продадени 325 милиона книги и тя е преведена на 64 езика.

Няма коментари: