23 февруари, 2007

Кръщават самолети на Фрида Кало и Диего Ривера

Една от двете най-големи мексикански авиокомпании е кръстила два свои Боинга-777 на световноизвестните художници Фрида Кало и Диего Ривера, съобщиха от нейния пресцентър.
В комюнике на авиокомпанията "Аеромехико" се казва, че решението "не преследва търговски цели, а е взето от желанието да се направи принос към юбилейните мероприятия по случай 100 години от рождението на Фрида Кало и 50-годишнината от смъртта на Диего Ривера, които се отбелязват тази година в Мексико и в целия свят".
Предложението да се кръстят два самолета с имената на великите художници е било направено от служители на компанията. "Фрида и Диего са били заедно в земния си живот като съпрузи, сега те ще бъдат заедно и във въздуха...
Кой знае може тези две имена на борда на нашите самолети да създадат нова традиция в авиацията. Ако корабите са кръстени на велики хора, защо пък и самолетите, в допълнение към скучните бордови номера, не направят същото", заяви един от пилотите на "Аеромехико".
Марта Ромеро, която е племенница на Фрида Кало, потвърди пред мексиканската преса, че решението е съгласувано с роднините на художниците.

Няма коментари: