23 февруари, 2007

Кмет спипа собственоръчно крадец на велосипед

Кметът на село Буковлък, Плевенско, Росен Русанов хвана сам крадец на велосипед снощи, предаде БГНЕС.
Инцидентът станал към 19:30 часа вчера. Тогава в дежурната на Първо РПУ в Плевен се получил сигнал за разбиване на кметството в близкото село Буковлък.
Кметът яхнал спортния си мотор е отишъл за минути на мястото на произшествието. Там задържал сам 29-годишен местен жител, който се опитал да открадне велосипед „Крос” на стойност около 300 лева.
Преди да спечели изборите в населеното с компактна ромска маса село Буковлък, кметът Русанов бе квартален полицай там. По негово време престъпността спадна рязко, а масовите кражби секнаха. Една от причините е респектът, който внася Русанов с внушителната си осанка.
На работа той обикновено ходи с маскировъчна униформа и полицейско снаряжение, с което всява респект сред избирателите си. Местните обаче го уважават най-вече заради усилията му да реши най-големите проблеми на селото, сред което е липсата на канализация.
Почти всеки ден българи и най-вече роми го търсят за разрешаване на съседски спорове или имуществени проблеми, защото Русанов е "строг, но справедлив".
Според някои местни жители обаче, някои от ромите от Буковлък не са престанали да крадат, а правят набези с каруците си до близките села, без да пипат в своето.

Няма коментари: