18 февруари, 2007

В Китай продават картофи от космоса

В Китай започна отглеждането на специален вид сладки виолетови картофи, получени от семена, които са били на борда на космическия кораб "Шънчжоу-6", съобщиха агенция Синхуа и Си Ен Ен. В Китай виолетовият цвят символизира благородството и романтиката. Това е само една от причините уникалното кореноплодно да се радва на невиждан успех.
С продажбата на "космическите" картофи се занимава компанията Haikou Purple Orchid. Представител на фирмата съобщи, че в космоса картофите са мутирали, вследствие на което цветът им е станал наситено виолетов.
По размер, вкус и миризма обаче те не се различават от обикновените. "Мутантите от космоса" са били наречени "виолетова орхидея -3". С уникалните картофи вече работят 30 от най-добрите майстори-готвачи на Китай.
Те предлагат 60 различни блюда, след които най-популярното е "Топчета от треска с виолетови орхидеи". Това ястие представлява 4 топчета от рибата треска, покрити с пържени виолетови картофки. Всичко това се поднася върху ладийка от декоративна плодова салата.

Няма коментари: