08 февруари, 2007

Чилийските военни честичко преследват НЛО

Самолети и кораби на чилийските въоръжени сили няколко пъти са преследвали неидентифицирани летящи обекти (НЛО), един от които дори бил прихванат на екраните на армейските радари, предаде РИА Новости.
Както съобщи в сряда чилийският вестник „Ел Меркурио“, за това свидетелстват видео и фотоматериали от секретните архиви на армията, представени пред участниците на международната среща на уфолозите, провеждаща се в момента в най-известния курорт в Чили Виня дел Мар.
По информация на вестника, командващият въоръжените сили на Чили генерал Оскар Исуриета решил да покаже за пръв път засекретени архиви, съдържащи видео и фотоматериали на НЛО за последните 30 години.
На международната среща на уфолозите били показани видеозаписи, на които се вижда как чилийските изтребители, въртолети и военни кораби преследват неидентифициран летящ обект, появил се в небето на Чили преди повече от седем години.
Обектът бил фиксиран от военните радари за наблюдение на въздушното пространство на страната. Летците и моряците са получили заповед незабавно да го прихванат. Обаче те не успели нито да се приближат достатъчно до него, нито да го принудят да кацне.
Вторият филм, показан на участниците в срещата, е обзор на заснетото от камерата на чилийския самолет – разузнавач „Citation II“ на 27 март 2000 година. На височина 1000 метра, на сто километра от столицата на страната Сантяго, летците са забелязали неизвестен обект, дълъг повече от 40 метра.

Няма коментари: