13 февруари, 2007

Таксиметров шофьор в Ню Йорк върна изгубени бижута за половин милион долара

Емигрантът от Бангладеш Осман Чоудхори, работещ като таксиметров шофьор в Ню Йорк, внезапно стана известен.
Той върна на собственичката й чанта с пръстени със скъпоценни камъни на стойност половин милион долара. В понеделник вечерта въртял волана из Манхатън както обикновено, когато го спряла жена и го помолила да я закара до 35-та улица. Слизайки, тя платила 11 долара, от които 30 цента били бакшиш. В багажника обаче останала чантата й. Чоудхури я открил, докато товарел вещите на следващия клиент.
Пред свидетели от Съюза на таксиметровите шофьори в Ню Йорк той отворил чантата и открил вътре 30 пръстена със скъпоценни камъни, положени акуратно в кутийки, а също и няколко самостоятелни скъпоценни камъка, лаптоп и документи. Тогава решил да се свърже с пътничката. В чантата открил телефонен номер в Тексас и след няколко обаждания открил майката на притежателката на съкровището. Тя се свързала с дъщеря си, която пристигнала в офиса на Съюза и сърдечно благодарила на честния таксиметров шофьор. Опитала се да му се отблагодари и материално, но той категорично отказал, тъй като смятал, че всеки честен човек би постъпил така.
Осман Чоудхори получи специална награда от Комисията за таксиметровите услуги. Очаква се шофьорът да получи награда и от кмета на Ню Йорк.

Няма коментари: