16 март, 2007

Марихуана се отглежда в цяла Сърбия

Сърбия продължава да бъде централен пункт от балканския път за трафик на хероин от Азия в Западна Европа.
В страната поради икономическата ситуация най-много продължава да се употребява марихуана, която се отглежда в цялата страна. От нея са заловени 2 тона, пише сръбският вестник "Вечерне новости".
Част от нея идва от Черна гора, известната "албанка". Естествено, част от марихуаната се контрабандира и от Албания и Косово.
През 2006 г. в Сърбия са заловени почти 700 кг хероин.През страната преминава трафикът на наркотик, произведен в Афганистан.
В Сърбия той идва от Турция и България, една част остава за вътрешния пазар, а останалата част - 80-90 % се прехвърлят в Западна Европа.
От сръбското МВР съобщават още, че през миналата година са заловени и 13 кг кокаин, 60 кг хашиш, 19 000 таблетки екстази.
Тревожни са данните на Интерпол, според които Черна гора става все по-силен наркоцентър в региона.
Черногорските престъпници, тясно свързани с колегите си от Албания, контрабандират хероин и тонове марихуана, популярната "албанка", през Скадарското езеро и Тузи край Подгорица.
Там дрогата се складира и когато купувачът донесе парите, пратката тръгва от Черна гора. Черногорците отговарят само за транспорта.

Няма коментари: