04 март, 2007

Изобретиха "парфюмиран" хляб


Изследователи от Еврейския университет в Ерусалим са направили откритие, което позволява различни хранителни продукти да ухаят на цветя, а също да се засили трайността на ароматите в кремове и масла, съобщи МИГнюз.
Благодарение на откритието много скоро по магазините може да се появи "парфюмиран" хляб с мирис на цветя. Освен това ученине-генетици са успели да "прехвърлят" аромата на едно цвете на друго.
В рамките на експеримента е бил отгледан карамфил, който мирише на роза. "Нашата разработка показа, че човек може съществено да засили ароматите на цветята.
Изследването е уникално и няма аналог в света" - каза Александър Вайнщейн, професор в Еврейския университет Интерес към новото изследване са проявили вече редица международни козмтични компании.

Няма коментари: