02 март, 2007

Сладоледът повишава плодовитостта

Консумацията на сладолед, сметана и други млечни продукти с висока масленост повишава способността на жените да раждат, съобщи в. "Индипендънт", като се позова на резултатите от изследване на американски учени от Харвардския институт по обществено здравеопазване в Бостън.
Липсата на богати на мазнини млечни продукти в менюто на жените намалява с 85% шансовете им да заченат дете в сравнение със средностатистическите показатели. Редовната консумация на сладолед и сметана от своя страна ги увеличава с 27 %, твърдят американските специалисти.
Изследването е обхванало 18 555 жени на възраст от 24 до 42 години и е правено в периода 1991 - 1999 г., съобщи Ройтерс.
Според учените от Харвардския институт по обществено здравеопазване най-ефикасен в този смисъл е сладоледът, който е не само изключително полезен, но и много приятен, особено в по-топло време.

Няма коментари: