06 март, 2007

Нудистки фитнес скри шайбата на холандците

Десетина мъже на средна и по-напреднала възраст се изсипаха в холандски фитнес салон след покана за нудистка тренировка, съобщава Асошиейтед прес.
Журналистите, които дошли да отразят чудото, обаче се оказали повече от трениращите.
Собственикът на фитнеса – Патрик де Ман, пуснал медиите за първата сесия на „Голата неделя“, след като получил молби от журналисти чак от Русия и Австралия.
Реакцията на нудистите обаче била доста хладна.
Голи мъжаги влизали и излизали цял ден от фитнеса, намиращ се в градчето Хетерен, на около 60 км от Амстердам и с ужас установявали, че залата е фрашкана с журналисти, фотографи, оператори и репортери, които се натискат за интервюта и снимки, докато трениращите въртяли педалите и вдигали тежести.
„Вече си организирахме ден, в който плувахме голи. Но нуди фитнес – това вече е уникално“, коментира беловлас мъж, който пожела да даде само първото си име – Ханк.
Няколко местни политици, както и туристическа компания, обслужваща специално клиенти-нудисти, също се бяха събрали да гледат.
Собственикът на салона преценил, че идеята му може да е интересна, след като двама от клиентите му попитали защо има отделни съблекални за мъже и жени.
Мъжът допълни, че следващата неделя очаква далеч по-голяма навалица, особено след цялата публичност на събитието.
И въпреки че Холандската федерация на нудистите прегърна идеята, повечето от 70 000-те й членове обявиха, че по-скоро биха карали колела голи, отколкото да ходят на нуди фитнес.
За съжаление на публиката, нито една жена не се е явила на „Голата неделя“, въпреки че осем дами са се записали за събитието.
„Винаги става така – първите, които се отказват, са жените. И на нудистките плажове е така“, коментира още Ханк.
Въпреки че Холандия е доста либерална по отношение на секса, имаше хора, които не възприеха добре нуди тренировката.
„Как можахте да го измислите“, попита един посетител в сайта на фитнеса. „Окей, има хора, които искат да тренират голи, но нека го правят в къщите си, а не на публични места“, възмути се още той.

Няма коментари: