27 март, 2007

Март ни кани да се откажем от лошите навици

Хората ще изпълняват по-успешно новогодишните си обещания да живеят по-здравословно, например да спрат цигарите или да спазват диета, ако вместо през януари, вземат тези важни решения през март, показват резултатите от британска анкета, цитирани от в. "Дейли експрес".
Психотерапевтът Гейл Линдънфийлд, ръководил анкетата, установи, че 70% от участниците са убедени, че през март човек по-лесно може да се раздели с вредните навици. През януари изпълнението на благородните решения е трудно - пречат махмурлукът след коледните и новогодишните празници, студеното време и късите дни.
Обратно, пролетта по традиция е време на обновление и благотворни промени, заяви говорител на фирмата за омекотители на тъкани "Ленор", организирала анкетата, в която са участвали 1000 души. 75% от жените смятат, че ще могат успешно да изпълнят решенията, които вземат през март.
През пролетта дамите са изпълнени с ведро настроение и са склонни да променят начина си на живот. 74% от анкетираните казват, че именно през март се чувстват най-големи оптимисти. Допитването показва също, че дамите 50% повече от мъжете са склонни да променят нещо през пролетта.
Докато мъжете през пролетта по-често си търсят нова служба, жените предпочитат да внесат промени в дома си. Анкетата сочи, че близо една трета от жените мечтаят да сменят цвета на косата си, докато една четвърт от представителите на силния пол жадуват кардинално да променят живота си, като си намерят нова приятелка. 35% от участниците казват, че ще обновят дома си, 28% ще променят външния си вид, а други 28% ще започнат диета. Сред пролетните решения са също пътуване по света и смяна на работата.

Няма коментари: