07 декември, 2012

Баба забрави 390 хиляди евро в градски автобус


Все пак още има честни хора на този свят, пише германското списание „Focus”. Волфганг Р., шофьор на градски автобус в столицата на Австрия Виена, несъмнено е един от тях.
Когато стигнал до последната спирка на линията, която обслужва с автобуса, Волфганг направил редовната контролна проверка. Така попаднал на забравена чанта на предната седалка.

„Първо си помислих, че в чантата има някакви покупки или пък лекарства. Но не – вместо това имаше банкноти от по 500 евро“, разказва за случката Волфганг.
Поради мерки за сигурност шофьорът веднага отворил чантата, след като я намерил. Когато видял парите, веднага информирал полицията. Изпълнителните органи преброили парите и се оказало, че съвсем не са малко – 390 хиляди евро.
С помощта на документа за банков депозит, който също бил в чантата, полицията успяла да открие притежателя на голямата сума, пише австрийският вестник „Krone”.
Оказало се, че парите принадлежат на възрастна дама от Виена, която решила да изтегли всичките си спестявания. Парите вече са при правилния човек, съобщават от австрийската полиция, цитирани от "Krone".
Засега шофьорът на автобуса не е получил никакво поощрение или възнаграждение заради благородната си постъпка. Пенсионерката е благодарила на ръководството на автобусните линии. Единствено неговият шеф Едуард Винтер съобщил: “Горди сме, че имаме толкова принципни служители. Това показва и какво цени нашата фирма.“
Според статистиката годишно около 19 хиляди неща се забравят в градския транспорт във Виена. „Забравените неща могат да бъдат чадъри, пазарски чанти, но са откривани и протези и изкуствени ченета“, разказва Ана Мария Райх, говорител на Виенските линии.

Няма коментари: