06 януари, 2014

Санкционираха 80-годишен норвежец, отишъл при проститутка

Осемдесетгодишен норвежец беше осъден да плати глоба за търсене на сексуални услуги от проститутка, което го прави най-възрастният клиент в страната, попаднал под ударите на закона срещу ползването на платени сексуални услуги в Норвегия, съобщава Франс прес.
Съдът в Осло му наложи глоба от 20 хиляди крони /около 2 400 евро/. Въпросното лице било задържано от полицейска патрулка, докато се канело да осъществи платен полов контакт с проститутка в автомобила си.
Съдиите все пак са проявили благосклонност заради напредналата възраст на норвежеца и глобата е била намалена с 5000 крони

Магистратите взели предвид и обстоятелството, че половият акт не бил осъществен. Ако глобата не бъде заплатена, осъденият ще трябва да излежи зад решетките 15 дни.
Норвегия забрани през 2009 година купуването на сексуални услуги. Тази мярка ограничи видимата проституция, въпреки че напоследък проститутките отново се завръщат по улиците на Осло.
Според последно проучване на общественото мнение само 20 на сто от норвежците са за отмяната на закона, докато 65 на сто твърдо настояват той да продължи да действа, пише БТА.

Няма коментари: