06 април, 2023

Подобриха рекорда за най-дълги мустаци


Мустаците на мъж от Южна Каролина, САЩ, дълги 63.5 см, му донесоха рекорд на Гинес за най-дълъг мустак на жив човек, пише ЮПИ, цитирано от БТА.

Дължината на мустаците на Пол Слозар от гр. Съмървил беше проверена на Националния шампионат по брада и мустаци в гр. Каспър, щата Уайоминг, а измерването беше изпратено за официално потвърждение в Световните рекорди на Гинес.

Слозар има мустак в английски стил, определен от Световния шампионат по брада и мустаци като "тънък, започващ от средата на горната устна, с изключително дълги и издърпани настрани косъмчета. Върховете могат да бъдат леко повдигнати".

Ентусиастът на лицевото окосмяване казва, че има мустаци от около 30 години.

"Преди поддържах мустаците си къси. Един ден, след като ги подстригах, отидох да целуна жена си, а тя ме отблъсна и се оплака", разказва Слозар и добавя: "Тя ми каза: "Не ме целувай, след като си подстригваш мустаците, защото това е все едно да целуваш телена четка!" Така че от този ден нататък просто оставих мустака да расте".

Слозар разказва, че е посетил мотоциклетно изложение в гр. Такома, щата Вашингтон, когато към него се приближили и го помолили да участва в състезание за лицево окосмяване. За негова изненада той спечелил титлите за най-добър мустак и най-добро шоу. Събитието му вдъхнало любов към състезанията и от 2017 г. Слозар участва редовно в Световния шампионат по брада и мустаци.

Източник: Novini.bg

Няма коментари: