13 февруари, 2007

Британките чукнаха рекорд по аборти за януари

Прекалената употреба на алкохол и секс без предпазни средства са станали причината за рекордния брой аборти, осъществени в британските клиники след коледните празници.
По данни на международната мрежа за женски консултации Marie Stopes International /MSI/ през януари в нейните клиники са били осъществени 5992 аборта, което е с 13% повече, отколкото през предходната година. Това е абсолютен рекорд за цялата 32-годишна история на MSI.
Подобни данни съобщават и други медицински учреждения в страната. "Най-вероятно се сблъскваме с последствията от коледните празници. Буйните купони и злоупотребата с алкохол повишават либидото, което води до падането на задръжките. Неизбежното последствие са сексът без предпазни средства и нежеланите бременности", смята директорът на британския клон на MSI Лиз Дейвис.
Медиците смятат, че тези данни свидетелстват за необходимостта от мащабни кампании преди празниците, пропагандиращи контрацепцията и профилактиката от полови инфекции. MSI има опит от подобни кампании. През миналата година организацията е предлагала на британките специални "чантички за купони", съдържащи презервативи и противозачатъчни таблетки.

Няма коментари: