08 февруари, 2007

Италианската мафия си построила малък град до Неапол

Камора, неаполитанската мафия, е построила без разрешение за строителство малък град на входа на Неапол, включващ около 50 сгради и 435 апартамента за отдаване под наем.Това съобщава местната преса и уточнява, че съдебните власти вече са му наложили запор.
За по-малко от три години градчето е изникнало като гъба в Казалнуово, предградие в североизточната част на Неапол. Сградите са построени върху терени, на които се отглеждали зеленчуци и естествено за строителството няма разрешение, а властите дори не са уведомени за строителството. Изграждането на канализация, водопровод и прекарването на електричество става благодарение на фалшиви сертификати и съучастие от страна на някои компетентни служби.
Самият кмет на Неапол, според "Кориере дела Сера", се кълне, че не знае къде се намират тези незаконни сгради, но е готов да нареди разрушаването им. Очевидно много от апартаментите вече са продадени, а пет вече са обитаеми, отбелязва изданието. По първоначалния оглед на експертите нито едни използваните материали не отговарят на стандартите за сигурност, още повече, че Неапол се намира върху сеизмична зона.
Председателят на комисията по околна среда в Италианския Сенат е писал до вътрешния министър с молба за разрушаване на незаконните постройки и голямо разследване на случая.

Няма коментари: