07 март, 2007

Българските проститутки се плашат от глобалното затопляне


Глобалното затопляне тревожи не само еколозите, но и собствениците на агенции за компаньонки.
Британският жълт вестник “Метро” цитира собственичка на подобна агенция в София, която се оплакала, че повишаването на температурите вреди на бизнеса й, съобщи БГНЕС.
Според Metro липсата на сняг в българските ски курорти е довела до истерия ръководителите на подобни агенции, които са всъщност узаконени публични домове.
Петра Несторова е цитирана да казва, че това тъжно положение кара висококачествените проститутки да напускат курортите и да предлагат алтернативни развлечения.
Новините показват, че в българските ски курорти през януари и февруари е имало наистина много малко сняг, коментира от своя страна американският сайт salon.com, който се е заинтригувал от информацията в “Метро”.
Дали това е чиста случайност и необичайно отклонение от зимната норма или може да се свърже с повишаването на температурите, което се дължи на глобалното затопляне, е трудно да се каже.
Но в последно време няма недостиг на съобщения за проблемите, пред които ще са изправени европейските ски курорти и туристическата индустрия през следващите десетилетия, докато температурите продължат да се повишават.
Това може да представлява особено сериозен проблем за България, където големите ски курорти като Банско са на относително ниско морско равнище, допълва авторът на материала.
Той посочва още, че Банско е интересен случай като курорт, тъй като е създаден от национален парк и това предизвиква гнева на еколозите.
Те твърдят, че заради постоянно строящите се хотели и интересите на бизнесмените са нарушени не само българските, а и европейските закони за опазване на околната среда.
Въпреки заплахата от глобално затопляне, сега е времето на тези, които искат да печелят от България като европейска ниша за евтини ски ваканции, където правителството се прави, че не вижда, какво става и проституцията може да процъфтява, посочват още от salon.com

Няма коментари: