20 декември, 2012

Руснак поръча шоколад, опакован в злато и голям диамант


Това най-вероятно е най-скъпият шоколад с пълнеж в света – с натурален шоколад, направен от най-качествените какаови зърна и кремов пълнеж с екзотични съставки от три различни страни, съобщава ДПА.

Опаковайте лакомството в 18-каратово злато и го запечатайте със 7-каратов диамант, оценяван на 300 000 евро, и получавате уникален коледен подарък.
Бижутер от град Холцкирхен, южно от Мюнхен, е получил поръчка да подготви подаръка за приятелката на руски богаташ.

Обикновено 100 грама шоколад с пълнеж струват около 6 евро, но този изключителен деликатес, който заминава за Русия (добре застрахован) преди Коледа, струва колкото красива къща край някое от най-специалните баварски езера.

"Тази поръчка ме изненада. Такива неща не се случват всеки ден", посочва производителят на лакомства Андреас Айбел за руската поръчка.

Шоколатиерът дни наред е обмислял рецептата. Клиентът имал само едно условие: шоколадът да бъде 65 процента какао, направено единствено от какаови зърна, отгледани на островната държава Вануату в Тихия океан, казва Айбел. Защото получателката на специалния подарък обичала най-много този вид шоколад.
Кремът за пълнежа е с масленост 33,5 процента, с ананаси от Коста Рика, шафран от Испания и слой бял шоколад с какао от Доминиканската република. Към това се прибавя шампанско "Дом Периньон", реколта 1986 година.
"Произведохме общо пет броя от серията, за да се застраховаме срещу повреди при транспорта", допълва Айбел, уверявайки, че поне един от шоколадите ще пристигне в идеално състояние.
Шоколадът ще бъде поставен върху творение от 18-каратово злато, посочва бижутерът Егмонт Ернст. Основата на бижутерската творба може да бъде свалена и използвана за съхраняване на шоколада. Диамантът в златен обков е окачен над лакомството.

"След това диамантът може да се носи като пръстен", допълва бижутерът. Може би годежен пръстен или подарък по случай годишнина.

Този шоколад е уникален, отбелязва шоколатиерът Айбел. Ако рецептата се използваше за шоколади за продажба, то само шампанското би струвало 30 евро за 100 грама. Другите използвани съставки биха вдигнали цената до няколкостотин евро за 100 грама.

Няма коментари: