03 януари, 2013

Жена дари посмъртно 20 млн. долара на парк и библиотека


Скромна нюйоркчанка, за която никой не би предположил, че е богата, направи щастлива изненада след смъртта си: посмъртно тя дари 20 млн. долара за библиотеките и парковете на града, съобщава вестник „The New York Post”.
Мери Макконел Бейли живяла скромно и често помагала доброволно в болници и училища, преди да почине на 88-годишна възраст миналата година.

А сега се оказва, че националната библиотека в Ню Йорк и световноизвестният Сентръл парк са получили чекове от нейното имущество на стойност по 10 милиона долара.
„Човек никога не би предположил, че тя е била богата. Когато отивахме на обяд, всеки си плащаше сметката“, споделя нейна добра приятелка и съседка Лизан Стол.
Директорът на библиотеката споделя, че често срещал възрастната жена и два пъти обядвал с нея, но не може да си спомни гласа й.
Според „The New York Post” Бейли произлизала от богато семейство и се преместила да живее в Ню Йорк през 40-те години на миналия век. Тя живеела скромно, не харчила много и живяла в малък апартамент в Манхатън.

Няма коментари: