03 януари, 2013

По-добре да се ожениш, отколкото да обереш банка


Китайски производител на плочки за бани и кухни омъжи дъщеря си със зестра над 1 милиард юана (100 милиона британски лири), съобщи в. "Дейли телеграф".
Сред даровете имало четири кутии злато, които У Жуйбао поставил на леглото на младоженката, както и порше и мерцедес, вързани с червени панделки. Щедростта му обаче не свършила с това. Той открил сметка с начална сума 20 милиона юана и прехвърлил акции от компанията си "Ванли". Към това добавил няколко имота - вили и магазин в гр. Цюанчжоу. Освен това превел 15 милиона юана на две местни благотворителни организации за късмет.

Дъщерята на богаташа се омъжила за детската си любов. Щастливецът е от местната власт. Той работи в гр. Цзинцзян, търговски град на южното крайбрежие на страната.
Милиардерите от гр. Цзинцзян напоследък се надпреварват кой ще даде по-голяма зестра на дъщеря си. Според хонконгски вестник да се ожениш за момиче от Цзинцзян "е по-добре, отколкото да обереш банка".
Дъщерята на 54-годишния У Жуйбао, чието име не се посочва, вече е в управителния съвет на компанията му "Ванли".
Младоженците се познават от детската градина. Те са учили заедно, докато са завършили гимназията. След това момичето е следвало в Сямън и Великобритания. Сватбата е започнала на 28 декември и ще продължи осем дена.

Няма коментари: