21 февруари, 2007

Британките нямат желание и време за секс

Британките са толкова погълнати от амбициите за кариера и грижите по семейството си, че не им остава желание и време да правят секс, сочи международно изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".
В него са участвали общо 1805 жени след менопауза от шест страни - Великобритания, Франция, Германия, Швейцария, Италия и Холандия. 48% от британките от 40 до 55 години имат по-ниско либидо в сравнение с други европейки и губят интерес към секса, като го смятат за досадно домакинско задължение. На подобно мнение са 43% от холандките, 35% от французойките, 33% от германките, 32% от италианките и само 21% от швейцарките.
Въпреки че на 40-50 годишна възраст симптомите на менопаузата са нещо обичайно, британките изглежда са най-засегнати от тях. Те най-често се оплакват от "топли вълни", безсъние, раздразнителност и потиснатост. Резултатите от изследването са публикувани в списанията "European Journal of Obstetrics & Gynaecology" и "Reproductive Biology".
Данните потвърждават думите на американския гинеколог Брент У. Бууст, според когото милиони жени страдат от "глад за време". Типични жертви са жените между 25 и 55 години, които имат деца. Сред симптомите на глада за време са умора, ниско либидо и промени в настроението. Според Пола Хол, експерт в отношенията между хората, умората и стресът са в основата на ниското либидо у британките.
Загубата на интерес към секса някои британки обясняват с това, че британците не се грижат за здравето и външния си вид, пият голямо количество бира и пускат шкембета.

Няма коментари: