27 март, 2007

Най-старият лондонски таксиджия взе награда


Най-възрастният таксиметров шофьор в британската столица бе удостоен с наградата на "Транспорт за Лондон" - фирма, подчинена на кметството на града.
Според корпорацията "Би Би Си" коренният лондонски жител Алфред Колинс, който е на 92 години, седнал за пръв зад волана на кеб - прочутото черно лондонско такси - през 1937 г.
Той разказва, че му се е случвало да вози кинозвезди и политици. Между клиентите му била и всесилната "желязна лейди" - Маргарет Тачър. "Ще запазя спомените си до края на своя живот", добави "кеби", както галено наричат своите таксиметрови шофьори жителите на британската столица.
Колинс, който напуснал работа едва преди няколко години, призна, че му е трудно да повярва, че е прекарал зад волана почти 70 години. "Да служа на лондончани бе голяма чест за мен", каза той и добави, че тайната на дълголетието му е проста - да не се вълнува и да спортува от време на време.
Церемонията по награждаването на Алфред Колинс се състоя в столичното управление на обществения транспорт, където Дейвид Браун - представител на "Транспорт за Лондон", изрази гордостта си от службата на Колинс.

1 коментар:

Топблог каза...

Браво на човечеца...браво че са му дали и награда :)